Søndag den 25. oktober afholder Sæby Svømmebad meditationskursus i sauna og varmtvandsbassin. Der er 15 pladser og de sælges efter konceptet først til mølle.
Tilmelding og betaling i cafeen senest den 19. oktober, og deltagergebyret går ubeskåret til “Gør en forskel” – et non-profit privat tiltag, igangsat af Jeppe Jacobsen, der er daglig leder af Sæby Svømmebad.
”Den 30. april modtog jeg endelig besked. Jordskælvet i Kathmandu den 25. april havde lukke lufthavnen og alle muligheder for at komme til Nepal med de midler, som private borgere og Lions Sæby havde formidlet til at finansiere den planlagte Medicin Cap i landsbyen Nokinpur April 2015.
Projektet var planlagt i forbindelse med Børnehjemsprojektet i 2014”, fortæller Jeppe Jacobsen, der trods modgangen ikke har opgivet håbet.
På loftet i Svømmebadet står taskerne pakket med børnetøj, som glade kunder har sponsoreret, desuden indeholder taskeren legetøj og indkøbt medicin, der blot venter på at afrejse tidspunktet igen kan fastsættet.
”Jeg har fulgt situationen tæt på medierne og gennem mine kontakter i Nepal”, fortæller Jeppe,” men det har været svært at sidde her uden at kunne gøre noget. Pga. situationen har det været umuligt at komme i kontakt med landsbyen, specielt da vi snakker om en kultur, der er langt fra hverdagen, og derfor ikke har nem adgang til hverken telefon eller mail. Vores kilder fortæller, at trods det at der ligger mange oprydningstimer og venter, så har vores elever og børn det godt efter omstændighederne, men struktur og ledelse er en mangelvare, når genopbygningen er så omfattende som den er.
Men det er nu lykkedes at samle et team af tekniske stærke personer, som har valgt at afsætte 14 dage i Nepal. Vores første opgave bliver at komme frem til landsbyen med de midler, som vi har indsamlet samt de fornødenheder, som stadig er en mangelvare. Dernæst bliver den planlagte medicin camp konverteret til i første omgang ren nødhjælp. Da det meste af vejen til landsbyen, er raseret af jordskælvet og den efterfølgende monsun regn, har det været nødvendigt at tænke alternativt til transporten, da hverken lastbiler eller Jeep kan kommer frem. Transporten er således overlagt til teamets professionelle crosskører, der har til opgave at guide os sikkert genner de udfordringer, som afskærer os fra landsbyen. Selv om vi alle har erfaring med at køre motorcykel, bliver det en udfordring at skulle transportere de store mængder varer, som skal bringes med.
I landsbyen er planen at trække på vores unikke egenskaber, hvor vores crosskører tidligere har arbejdet med bro konstruktion i Skotland, og vores tekniske mand er specialist i mekaniske installationer, han er netop hjemvendt fra Egypten, og jeg selv er faktisk oprindeligt bygningssnedker”, fortæller Jeppe Jacobsen.
Afrejsen er planlagt til sidst i maj 2016. Den lange planlægningstid skyldes primært koordinationen med deltagernes arbejdspladser samt udfordringen med at få de mange kilo udstyr med til en fordelagtig pris.
”Facebook siden er igen aktiv, idet vi forsøger at indsamle de sidste økonomiske midler, da behovet for mad i landsbyen er eksploderet siden jordskælvet. Et nyt forsøg på at indsamle midler gennem en mobile Pay konto har givet et overraskende resultat, hvor rigtig mange af sidens besøgende har valgt at give midler til dette projekt. Det praktiske med mobile Pay er, at nu kan vi navngive alle de personer, der har valgt at give midler til projekter, og vi satser på en samlet takke hilsen, i den bog som gerne skulle blive resultatet af de sidste 3 års kamp for børnehjemmet.
Som altid i vores projekt går alle indsamlede midler og varer ubeskåret til børnene i Nepal.
“Gør en forskel” er tilrettelagt som et anderledes alternativ til formidling af støtte og viden”.
Rejse, kost og logi betaler deltageren af egen lomme, dette projekt er ikke grundlagt for at afholde administration og transport udgifter, men afhænger 100 % af mennesker, der gider at ”gøre en forskel.
Er du interesseret i at hører mere om projektet eller sidder du et sted, hvor et foredrage om projektet kan være med til at indsamle midler, er du velkommen til at kontakt ”gøre en forskel”, eller blot kigge forbi i svømmebadet”, slutter Jeppe Jacobsen.
Læs mere om projektet på Facebook, ”gør en forskel”.