Hvad laver man på Kræftrådgivningen i Frederikshavn?
Har vi en kræftrådgivning i Frederikshavn? Hvad mon de laver? Hvad er deres nye projekt Navigator?
Det er nok ikke almindeligt kendt, at vi har et lokalt rådgivningstilbud i Frederikshavn. Derfor har Kræftens Bekæmpelse i Sæby allieret sig med leder af Kræftrådgivningen i Frederikshavn Susanne Frydkjær til at fortælle om rådgivningen og dens arbejde, torsdag den 3. marts kl. 19.30 i Manegen, Sæby.
Kræftens Bekæmpelse har de seneste år udvidet sin rådgivning til lokalområderne, herunder også til Frederikshavn kommune. Rådgivningen i Frederikshavn ligger i De Frivilliges hus i Danmarksgade 12.
Her kan alle kræftpatienter og deres pårørende få hjælp og rådgivning af professionelle rådgivere, og ikke mindst er det et godt tilbud, idet der kan være langt til rådgivningen i Ålborg.
Rådgivningen i Frederikshavn er i færd med at udvide sine aktiviteter og udover den almindelige rådgivning, har den allerede gang i en gruppe med kræftpatienter og deres pårørende. Den hedder ”Springbrættet”. Der ud over er der også sorggrupper for børn og unge.
Susanne Frydkjær vil, ud over de almindelige tilbud, fortælle om et nyt landsdækkende projekt ”Navigatorprojektet”, som også skal sættes i gang i Frederikshavn i 2016. Projektet er sat i gang for ”Knæk cancer” pengene, og der er afsat 5 millioner kroner til det. Projektet går ud på, at man som almindelig borger, kan blive en hjælper, støtte for en socialt sårbar kræftpatient 3 timer om ugen i max 6 måneder.
Målgruppen er socialt, sårbare kræftpatienter, typisk eneforsørgere, dårligt uddannede, patienter med svagt netværk, med læsevanskeligheder og andre handicaps.
Det er kendt, at disse kræftpatienter ikke får de behandlingstilbud og den støtte og rådgivning, som de burde. Det er også kendt, at denne målgruppe ikke lever lige så længe som andre kræftpatienter.
Der er selvfølgelig mange årsager til, at disse patienter svigtes, men typisk er de ikke i stand til at navigere i sygehussystemet, og ofte står de helt alene med det og mangler overblikket.
Har du lyst til at blive frivillig navigator for en socialt sårbar kræftpatient, og har du 3 timer ugentligt til frivilligt arbejde, så er navigator en fantastisk mulighed for at gøre en forskel.
Susanne Frydkjær vil komme yderligere ind på projektet og håber meget på, at der er frivillige også her i Sæby til dette projekt.
Efter foredraget med Susanne Frydkjær afholder Kræftens Bekæmpelse sit årsmøde med beretning fra formand Emmy Jakobsen.
Lokaludvalget serverer kaffe og brød og alle interesserede er velkommen til denne aften i Manegen.