Quantcast
Channel: Bekendtgørelser – SaebyAvis.dk – lokale nyheder fra Sæby
Viewing all 11166 articles
Browse latest View live

Erhvervs-Get-Together med foredrag ved Christine Feldthaus

$
0
0

De tre erhvervsforeninger i Skagen, Sæby og Frederikshavn inviterer for tredje gang til Erhvervs-Get-Together på Knivholt den 25. august. Årets foredragsholder er Christine Feldthaus kendt fra tv-programmer som ’Kender du Typen’ og ’So F***ing Special.’

Den 25. august inviterer Skagen Erhvervsforening, Sæby Erhvervsforening og Frederikshavn Erhvervsforening for tredje gang til Erhvervs-Get-Together på Knivholt, hvor der sidste år var 340 deltagere.

– Vi har oplevet en stigende interesse for Erhvervs-Get-Together år for år, så derfor håber vi selvfølelig at se endnu flere til dette års arrangement. Formålet er at skabe networking mellem de lokale virksomheder og skabe et stærkt fællesskab, som er vigtigt for at skabe vækst og udvikling i vores område, siger Karl Erik Slynge, formand for Frederikshavn Erhvervsforening på vegne af de tre foreninger.

I år glæder de tre erhvervsforeninger sig over, at Scandic The Reef og Spar Nord har indgået et partnerskab om arrangementet og støtter op økonomisk.

Marianne Bredevang, hoteldirektør Scandic The Reef og Morten Kock, direktør Spar Nord Frederikshavn udtaler:

– Vi vil med partnerskabet gerne vise, at vi støtter op om den lokale erhvervsudvikling, fordi vækst og arbejdspladser er vigtige for vores kommune, og det ønsker vi som erhverv at bidrage til. Erhvervs-Get-Together er den ene gang om året, hvor hele vores erhvervsliv er samlet, så det er selvfølgelig interessant for os at bakke op om initiativet og ved den lejlighed synliggøre vores ydelser og services til erhvervslivet.

Årets hovedtaler er Christine Feldthaus, der er kendt fra tv-programmer som ’Kender du Typen’ og ’So F***ing Special. Under overskriften ’spyt ud – og træng igennem’ præsenter hun sit indlæg således: I dag er kommunikation med digitaliseringen og sociale medier blevet vigtigere end nogensinde – så kan du spytte ud og slå igennem med dine budskaber? Bruger du for meget tid på at chit chatte, small talke eller ”bullshitte” på hyggemåden? Christine Feldthaus præsenterer i foredraget nogle humoristiske – men brugbare praktiske fif til at blive mere tydelig i sin kommunikation. Efter foredraget er der networking og buffet ved Scandic The Reef.

De tre erhvervsforeninger driver i fællesskab Erhvervshus Nord, og man tilmelder sig arrangementet på Erhvervshus Nords hjemmeside. Arrangementet er åbent for både medlemmer og ikke-medlemmer.

 


Youfly’s Dual Dogfight simulator besøger Sæby

$
0
0

Nu er der mulighed for, at få drengedrømmen om at blive jagerpilot opfyldt, når der lørdag den 11. juni kl. 9.30 til kl. 13 er besøg af Youfly’s Dual Dogfight simulator på Torvet i Sæby.

Det vil sige, at en l4 meter lang lastbil, vil blive placeret på Torvet. I traileren er der installeret 2 stk. F-16 simulatorer, der indeholder tidens mest avancerede teknik. Simulatorerne er så virkelighedstro, at de kan benyttes af forsvaret til pilottræning.

Det er på alle måder som at sidde i et rigtigt jagerfly med knapper alle vegne, og den kæmpe store skærm foran cockpittet gør, at man virkelig får en fornemmelse af, hvordan en jagerpilot oplever det, både når en F16 starter, stiger, dykker, drejer og lander.

Det kan måske også være med til at give en fornemmelse af, hvorfor det kræver mange års uddannelse og mange flyvetimer at blive jagerpilot, men en meget dygtig flyinstruktør vil være til stede og guide en igennem turen.

Så mød op på Torvet, lørdag den 11. juni, prøveturen koster 150 kr. men der vil op til weekenden være mulighed for at vinde en billet til turen.

Snart skal du selv huske en pose når hunden skal luftes

$
0
0

Frederikshavn Kommune er glade for, at hundeejerne har taget hundeposerne til sig, men I fremtiden skal de selv have en pose med. De sorte hundeposer bliver nemlig udfaset. 

Park & Vej udfaser hundeposerne i Frederikshavn Kommune. ”Vi er utrolig glade for, at hundeejerne har taget posen til sig og bruger den flittigt.” udtaler Steen Heftholm fra Park & Vej. ”Fremover beder vi dog hundeejerne om selv at have en pose med sig, når de lufter hund” fortsætter Steen Heftholm.

Synlige skraldespande
Park & Vej vil i den kommende tid fokusere på, at skraldespande i byrummet bliver mere synlige, så flere ser dem og får glæde af dem. ”Vi håber, at det medvirker til, at endnu mere affald ender i skraldespanden end som henkastet affald” forklarer Steen Heftholm.

Fokus på henkastet affald i naturen
At Frederikshavn Kommune udfaser hundeposerne skal ses i forhold til, at de fremadrettet vil prioritere det henkastede affald, der har en lang nedbrydningstid i naturen. Eksempelvis dåser og glas har en nedbrydningstid på henholdsvis 500 og 1 million år.

 

Flere nye arbejdspladser på vej til kommunen

$
0
0

ATP i Frederikshavn ansætter flere medarbejdere. I løbet af året kommer antallet af ansatte til at runde 200, det er 80 mere end ved indgangen til 2016. Heriblandt er et antal udflyttede statslige arbejdspladser.

Det lysegrønne ATP-flag blafrer i medvind over den gamle toldkammerbygning på Havnepladsen i Frederikshavn. Siden begyndelsen af 2016 har ATP ad flere omgange haft brug for at ansætte flere medarbejdere med både korte og længerevarende uddannelser, og behovet fortsætter:

”Vi har lige nu flere ledige job. Vi skal bl.a. ansætte ti til Statens Administration, hvor en del af de statslige arbejdspladser overgår til ATP Frederikshavn og hvor opgaverne vedrører bl.a. tilbagebetaling af mere end 350.000 studielån”, siger Henrik Davidsen, HR-partner og sekretariatschef i ATP’s center i Frederikshavn.

Ud over de opgaver, ATP skal overtage, har Statens Administration udflyttet arbejdspladser til Holstebro og Hjørring. I forbindelse med regeringens udflytningsplan skal ATP flytte både nye og eksisterende opgaver til sine fire centre uden for hovedstaden, henholdsvis Vordingborg, Haderslev, Holstebro og Frederikshavn. Opgaverne og dermed arbejdspladserne er fordelt ud fra, hvordan de passer til centrets eksisterende opgaver og ledig kapacitet.

”I Frederikshavn har vi brug for mange forskellige kompetencer, som kan sikre en god kundeoplevelse. Derfor er det også glædeligt, at vi tiltrækker så mange spændende ansøgere med stor bredde i både faglighed og erfaring”, siger centerdirektør i ATP Frederikshavn, Marianne Lørincz.

ATP får ansøgninger fra hele regionen og er i samarbejde med Frederikshavn Kommune parat med hjælp, hvis nye medarbejdere ønsker at matche et nyt job med at bosætte sig i kommunen. Men også den lokale jobkø bliver mindre:

”Vi har i Frederikshavn Kommune stort fokus på tilførsel af arbejdspladser, og derfor er vi klar med den støtte og service, der skal til for at nye medarbejdere kan føle sig hjemme og flytte til kommunen. Når det er sagt, så glæder det mig meget, at ATP også har haft mulighed for at finde job til tidligere MARTIN ansatte, og dermed er med til at løfte opgaven med at få dem sluset ind på en af kommunens andre store arbejdspladser”, siger Birgit S. Hansen, borgmester, Frederikshavn Kommune.

Fakta: På baggrund af en lovændring er opgaver, der hidtil er varetaget af Statens Administrations Finansservicecenter overgået til Udbetaling Danmark. Det drejer sig bl.a. om administration af tilbagebetaling af studielån og opkrævning af krav om tilbagebetaling af for meget modtaget uddannelsesstøtte m.v. Loven betyder, at der pr. 1. oktober 2016 overdrages opgaver svarende til ca. 68 årsværk fra Statens Administrations Finansservicecenter til Udbetaling Danmark. Medarbejderne, der beskæftiger sig med opgaverne, vil blive placeret i Holstebro, Frederikshavn, Hillerød og Allerød.
Med loven udmøntes dele af aftalen mellem regeringen og KL om den kommunale og regionale økonomi for 2016 og en del af regeringens plan for flytning af statslige arbejdspladser »Bedre balance – statslige arbejdspladser tættere på borgere og virksomheder« fra oktober 2015.

1 mio. kr. på vej til 7 nordjyske kulturprojekter

$
0
0

Regionrådet har netop uddelt penge fra Kulturpulje 2016 til projekter rundt om i Nordjylland.

Fokus på ”stedets kultur”
28 projekter havde søgt om støtte fra årets kulturpulje, og 7 af dem kan nu se frem til støtte fra Kulturpuljen. Projekterne modtager mellem 70.000 og 200.000 kr. i støtte. 

Kulturpuljen støtter i 2016 projekter inden for fokusområdet ”stedets kultur”. Projekterne skal være med til at udvikle potentialerne i de lokale kulturmiljøer eller den lokale kulturarv. Ansøgerne til årets kulturpulje har desuden skullet sandsynliggøre, at det færdige projekt vil have interesse for et regionalt publikum, og samtidig have en afsmittende effekt på lokalområdet.

– Kulturen er med til at tiltrække både besøgende og nye borgere til Nordjylland. Projekterne kommer bredt ud i Nordjylland, og jeg håber derfor, at rigtig mange vil få glæde af de oplevelser, der følger med de enkelte projekter, siger Henrik Ringbæk Madsen, der er formand for Region Nordjyllands Udvalg for Infrastruktur, klima, kultur og miljø.

Foto på nye måder
Et af de projekter, der er kommet gennem nåleøjet, er udviklet af foreningen PixlArt, der ønsker at lave en to ugers festival for fotografi i verdensklasse for at markere de innovative kulturelle miljøer i Nordjylland. Fotofestivalen kommer til at indeholde en række udstillinger, foredrag, workshops og events, som skal udspille sig i det meste af Nordjylland. 

– Vi vil gerne vise foto på nye og overraskende måder og nye steder, fx ved at vise undervandsbilleder på bunden af et svømmebassin og bruge røg fra røgkanoner som lærred til at vise fotos udendørs, siger Tao Lytzen, formand, PixlArt.

Formidling af kalk og kilder
Et andet projekt, der har opnået støtte, står Rebildcentret bag. De har sat sig for at fortælle historien om kalkens og de vandrige kilders betydning, både i historisk og i nutidigt perspektiv. Nye spændende medier, kunstneriske værker og fysiske aktiviteter skal involvere publikum i formidlingen. 

– Vi vil skabe nye oplevelsesrige rum og bruge nye medier, som også appellerer til de yngre generationer. Projektet går blandt andet ud på at inddrage interaktive skærme i formidlingen, så den bliver mere levende for blandt andre børn og unge, siger Niels Moes fra Rebildcentret.

Dækker hele Nordjylland
De 7 støttede projekter dækker geografisk hele regionen, og flere af projekterne forsøger også at rette opmærksomheden mod nye publikumssegmenter, som normalt ikke benytter sig af kulturtilbud. Derudover strækker flere af projekterne sig over 2016, 2017 og 2018. 

Fakta: Disse projekter får støtte
FotoFESTival Nord v. PixlArt, Frederikshavn Kommune: 200.000 kr. 

Kalk, Kilder og Kunst v. Rebildcentret, Rebild Kommune: 100.000 kr.

DOX:ON:TOUR, Regionalt dækkende: 200.000 kr.

No\\art – nordisk kulturfestival 2016 v. Thisted Kommune: 110.000 kr.

Per Kirkeby på Læsø v. Læsø Kunsthal: 170.000 kr.

Story-IN v. Vrå Højskole, Hjørring Kommune: 150.000 kr.

Vesthimmerland formidler sin kulturarv v. Vesthimmerlands Museum: 70.000 kr.

Læs mere om de syv projekter på Kulturpuljens hjemmeside.

150 naturinteresserede besøgte Nymølle ved Østervrå

$
0
0

Kræftens Bekæmpelse i Sæby og naturvejleder Bo Storm fra Frederikshavn kommune indtog mandag aften Nymølle ved Østervrå sammen med 150 naturinteresserede mennesker.

Vejret var som på en varm sommeraften med sol og varme, og dagens regnskyl havde bevirket, at blomsterduftene blev ekstra tydeligere og intense, så rammerne for en skøn aften var klaret allerede.

Turen gik fra Nymølle og først op til Tværhøj, hvor Bo Storm fortalte om gravhøjen her, som kommunen har planer om at rydde for træer, så den bliver synlig igen. I dag er den godt gemt bag buskads og træer og gemmer måske på elverpiger og drenge, som historier fortæller os, der har boet her.

Bo Storm lagde denne aften vægt på landsskabsforståelse og fortalte om, hvordan istiden havde skabt landskabet her i Nymølle. Fra Tværhøj og mod syd var der bl.a. for tusinde år siden hav med sejlbåde, der skulle ind i landet, men nu er det fladt land.

Videre ned i ådalen gik alle i gåsegang og ind i skovens dybe stille ro, under bøgetræerne, hvor Bo Storm underholdt med at læse en historie om bøgen af Carl Evald.

Herefter videre ud på åben græsmark, hvor en af de lokale landmænd fortalte om hans bestræbelser for at have landbrug med en særlig race af kvæg, der egner sig til netop denne natur.

Aftenen blev krydret med mange fortællinger og anekdoter af Bo Storm, som netop denne aften havde allieret sig med Bjarne Thorndal, som bor på stedet og kunne supplere med megen viden. Han fortalte, at der på stedet har eksisteret mange glasværksteder, og derfor blev der gravet grusgrave for at hente sand til glasfabrikation og fældet så meget træ til brændsel, at der blev mangel på træ generelt i Nordjylland. Glasfremstilling blev til sidst forbudt af kongen ved lov for at redde skovene.

Aftenen sluttede af med sang, bål og salg af kaffe og kage, øl og vand.

Greenpeace jubler – Total opgiver skifergas i Danmark

$
0
0

Det franske olie- og gasselskab Total har efter kraftig folkelig modstand og ringe resultater ved sidste års prøveboring i Nordjylland nu sagt endeligt farvel til drømmen om at udvinde skifergas i Danmark, fremgår det af Nordjyske Stiftstidende. Selskabet har valgt at tilbagelevere sin licens til at efterforske og udvinde skifergas.

“Mange seje vendelboer har kæmpet en flot og brav kamp for at stoppe Totals hovedløse boringer efter skifergas, men det er en kæmpe sejr for den danske modstand mod skifergas, der er i hele befolkningen. Skifergasboringer sker ved at pumpe tonsvis af giftige kemikalier ned i jorden, og det vil være højt spil med Danmarks rene grundvand. Totals exit fra Danmark er godt nyt for klimaet, miljøet, grundvandet og folkesundheden,” siger Tarjei Haaland, klima- og energimedarbejder hos Greenpeace.

Med Totals opgivelse af skifergas-licenserne i Nordsjælland i maj sidste år og nu licensen i Nordjylland er banen ryddet, og landet er fri for skifergas-licenser. Dermed bør det være slut med bekymring om risiko for at miste investor-troværdighed eller truende erstatningskrav, hvis politikere af klima- og miljømæssige politisk grunde ønsker at sætte en stopper for efterforskning og udvinding af skifergas i Danmark.

Det har ellers været et fremtrædende argument, efter det i 2012 gik op for mere og mere skeptiske politikerne, at der ikke var tale om sædvanlige kulbrinte-licenser, da den tidligere VK-regering gav de to skifergas-licenser i 2010.

“Nu er der ingen undskyldninger længere for ikke at lukke Danmarks dør helt for licenser til skifergas, der sviner klimaet som kul og aldrig kan blive en grøn løsning. Den eneste ansvarlige vej frem er nu, at et regeringen eller et flertal i Folketinget vedtager et stop for skifergas, som flere andre lande og stater har gjort. De flotte ord i klimaaftalen i Paris skal omsættes til handling, og det kan kun gøres ved at lade et fossilt brændstof som skifergas forblive i undergrunden. Da mindst 80 % af de allerede påviste fossile reserver skal forblive i jorden, så er det klimamæssigt helt uacceptabelt at jage nye reserver,” siger Tarjei Haaland.

Total har givet opgive skifergas-jagten efter investeringer på ca. en halv milliard kroner, men det statsejede Nordsøfonden – altså os skatteydere – har betalt de 20 procent. Og det uden offentlig debat om, hvorvidt befolkningen ønsker det. Den slags investeringer i nye fossile brændsler skal ophøre, hvis verden skal leve op til Paris-aftalens mål om at holde stigningen i den globale middeltemperatur på 1,5-2 grader.

“Danmark har i mange år været en inspiration for resten verden i den grønne omstilling, men regeringen har desværre påført den grønne førertrøje sorte pletter – også ved at tillade Totals boringer efter skifergas. Nu må et flertal i Folketinget komme ind i kampen og sige klart nej til skifergas. Det vil være et vigtigt og nødvendigt signal til resten af verden om, at Danmark stadig vil gå forrest og udfase olie og skifergas, der kan skabe katastrofale klimaforandringer for de kommende generationer,” siger Tarjei Haaland.

Svogers Spiseri skal nu hedde Spiseriet

$
0
0

Torsdag den 16. juni åbner Jacob Jensen, fra Jacobs Fiskerestaurant, en ny restaurant i det tidligere Svogers Spiseri, i Den Gl. Købmandsgård i Søndergade. Svogers lukkede den 28. februar.

Jacob fortæller: ”Det vil blive god klassisk dansk mad, vi serverer. Vi åbner kl. 11 med frokostbuffet, som består af alle de velkendte retter: Sild, æg i alle afskygninger her i blandt æggekage, leverpostej med bacon, roastbeef, mørbrad, frikadeller m.v. Om eftermiddagen er der mulighed for at købe kaffe og kage og kl. 17 åbner vi for familievenlig aftenbuffet, som bl.a. vil bestå af nye kartofler med pynt, lasagne, mørbrad, 3 slags salat og meget andet”.

Man kan indtage sin mad i smukke rammer, og der vil blive flere borde udenfor.

Også priserne er overkommelige, frokostbuffeten får en pris på 99 kr. og den familievenlige aftenbuffet kommer til at koste 149 kr.

Den daglige bestyrer hedder Andreas.

Velkommen til Spiseriet, en restaurant med god gammeldags mad til folk i alle aldre.

 

 

 


Tag hele klassen med til Hørby BørneMusikFestival

$
0
0

Andreas og Anton var sidste år sammen med sine klassekammerater fra 2.C. på Hjallerup Skole til Hørby BørneMusikFestival. Det var klasseforældrerådet der havde arrangeret udflugten, som blev en succes for både børn og voksne. Så stor en succes at de gentager den i år!

Vi stod alle sammen lige foran scenen
”Vi var rundt at prøve en masse ting på pladsen. Især i sæbebobleteltet, men også duploteltet og så var det også fedt med brandbilen” fortæller de to kammerater ivrigt. ”Når der var musik, mødtes vi ved scenen. Da Sebastian Klein optrådte, stod vi alle sammen lige foran scenen. Det var sjovt!”

De voksne, som udgjorde en god flok mødre, nød også godt af både det sociale fællesskab og musikken. Andreas´ mor fortæller, at de havde base midt på pladsen, hvor børnene af og til kom hen og fortalte om hvad de havde lavet. Mødrene fik også tid til at snakke sammen – drikke kaffe – og bare at nyde stemningen på pladsen og deres ivrige børn.

Det er sjovt at være af sted med klassen
”Ørehængerne var rigtigt sjove, og vi synes det er fedt, de skal spille igen i år. Især den sang med ”Røv-, røv-, røv-, røv-, røverbanden” var god. Den må de gerne spille igen!” kommer det med drengene med et fnis…. I det hele taget glæder de to drenge sig til at skulle af sted på festivalen igen.  ”Det er sjovt at være af sted sammen med klassen – så er der flere at være sammen med og lave tingene sammen med,” siger Andreas, der også var med for to år siden – det var dog kun sammen med sin mor. ”Det bliver sjovt at se Lille Nørderne. De er gode og så lærer man også noget af dem…”

Skal dit klasseforældreråd af sted?
Hvis andre forældreråd eller foreninger, børneklubber el.lign. har lyst til at være med, er det bare med at få bestilt billetter. Den 16. maj stiger priserne, så det er med at gøre en god handel nu.  Kontakt festivalen på mail: info@hoerbyboernemusikfestival.dk hvis I har spørgsmål.  Billetterne sælges fra festivalens hjemmeside.

Hørby BørneMusikFestival er en musikfestival – men også meget mere end det. Det er aktiviteter, leg, afslapning, sjov og spas – og så er det sommer og god mad! I år spiller udover Lille Nørderne Jeppe og Marie også ”Tante Andante band”, Ørehængerne og et band bestående af musikskolelærere spiller Rasmus Seebach hits. Festivalen foregår den 11. juni kl. 10 – 15.

 

Sommerkampagnen ”Træk hovedet ud af røven” starter i dag

$
0
0

9 nordjyske kommuner samler kræfterne i en sommerkampagne rettet mod unge spritbilister. Hver anden trafikdræbte i Nordjylland skyldes nemlig spritkørsel.

”Træk hovedet ud af røven”. Så kontant lyder udmeldingen fra de 9 nordjyske kommuner, der tager bladet fra munden i en ny kampagne imod spritkørsel. Nye tal fra Nordjyllands Politi viser nemlig, at hver anden trafikdræbte i Nordjylland skyldes færdselsulykker, hvor spiritus er indblandet.

Kampagnen løber hen over sommeren og henvender sig til den typiske nordjyske spritbilist: Unge mænd mellem 18-25 år. Kampagnen hylder kammeratskabet mellem unge mænd, der sammen laver mange åndssvage drengestreger, men trækker en streg i sandet over for spritkørsel, fortæller projektleder Jane Olesen fra Frederikshavn Kommune:

– De fleste kan nikke genkendende til, at man var ung og dum engang. Som ung drengerøv har man måske lavet nogle skøre ting sammen med sine kammerater, der er okay, men spritkørsel er ikke en af dem. Alkoholpåvirket kørsel er en utrolig alvorlig og livfarlige forseelse for alle i trafikken, som kommunerne har en fælles interesse i at stoppe, udtaler Jane Olesen.

Med humor som motor
Spritkampagnen skydes i gang i forbindelsen med åbningen af Hjallerup Marked torsdag d. 2. juni, hvor et trillebørræs iført røv-masker sætter fokus på et alvorligt problem med en humoristisk vinkel. Spritkørsel er i følge kampagnen nemlig det samme, som at køre med hovedet oppe i røven. Derfor det kyndige kampagnebudskab: ”Træk hovedet ud af røven. Stopsprit”.

Kampagnen kører på Facebook med konkurrencer og film af fire kammerater, der sammen laver dumme ting under påvirkning af alkohol. Deres drengestreger minder om det kendte amerikanske kultprogram JackAss fra MTV, der bruger humor som drivende kraft gør opmærksom på et alvorligt emne.

– Det er vigtigt at iscenesætte alvoren i spritkørsel i relation til de sociale situationer, som unge har indbyrdes med alkohol. Vi ved, at den løftede pegefinger har ringe effekt – derfor taler kampagnen i øjenhøjde med målgruppen. Vi bruger humor som motor, så budskabet bliver hørt og diskuteret. Det skaber dialog om spritkørsel – og er med til at sikre god regional effekt, udtaler projektleder Jane Olesen fra Frederikshavn Kommune på vegne af kommunerne.

Vind en Stopsprit-bil
Kommunerne udlodder desuden i samarbejde med Uggerhøj Biler en bil gratis i 6 måneder. Konkurrencen er en quiz om spritkørsel, hvor den heldige vinder i et halvt år bliver godt kørende i en folieret kampagnebil.

Sommermånederne er højsæson for spritkørsel, hvilket betyder, at Nordjyllands Politi vanen tro vil foretage spritrazziaer. Bag kampagnen står Morsø-, Thisted-, Brønderslev-, Frederikshavn-, Jammerbugt-, Mariagerfjord-, Rebild-, Vesthimmerlands- og Hjørring kommuner i samarbejde med reklamebureauet Gotcha.​

Så blev der sat et endeligt punktum for boringerne

$
0
0

Protestlejren imod skifergasboringer i Dybvad lukkede onsdag den 30. september 2015, og da havde lejren eksisteret i 428 dage.

Protestlejren lukkede, fordi Total permanent havde lukket deres boreplads i Vendsyssel.

Onsdag formiddag, den 1. juni 2016, afleverede Total så deres licens, og det var noget, der skulle fejres hos deltagerne i protestlejren.

Der blev hurtigt sendt SMS’er og beskeder på facebook, og op mod 60 personer havde, trods det korte varsel, valgt at deltager i at sætte det endelige punktum.

Man mødtes på Skævevej hos Anne-Marie Kristensen og gik i samlet flok til stedet, hvor boringerne havde fundet sted, og hvor protestlejren lå.

Her blev der sunget en 5-6 sange, og man kunne se tilbage på en vellykket protestlejr. Her efter gik turen tilbage til Skævevej, hvor dagen blev afsluttet med kaffe og kage.

Kystmuseet i Sæby har overtaget alle Total Protest Camps daglige effekter, så lejren ikke går helt i glemmebogen.

Foto: Henrik Pedersen Foto: Henrik Pedersen Foto: Henrik Pedersen

 

LandboNordmøde om fremtidens svineproduktion

$
0
0

Den 15. juni får de nordjyske svineproducenter mulighed for at høre nogle af branchens topprofiler om deres syn på fremtiden. En fremtid som trods mange udfordringer også indeholder mange muligheder.

Der er investeret mange milliarder kroner i dansk svineproduktion for at være der, hvor man er i dag. Sammenlignet med andre lande er medicinforbruget lavt, fødevaresikkerheden er i top og effektiviteten på bedrifterne ligger blandt verdens bedste. Men hvordan udnytter producenterne den fordel i fremtiden? Det er nogle af de ting, som bliver debatteret den 15. juni i Brønderslev, hvor de indbudte indlægsholdere giver deres bud på, hvor de ser fremtiden for dansk svineproduktion.

– I dag oplever vi flere svineproducenter, som overvejer hvad de kan gøre for at tjene flere penge på deres produktion. Desværre kan det oftest ikke umiddelbart lade sig gøre, at ændre produktionsanlægget til en ny type produktion. Men spørgsmålet er, om der ikke alligevel er muligheder for at tjene penge på svin i de eksisterende rammer, eller ved via nytænkning at udnytte de givne rammer, på en smartere måde, hvis man ønsker at optimere sin fremtidige produktion, siger arrangør af mødet, chefkonsulent i LandboNord SvineRådgivning, Merete L. Andersen.

I øjeblikket er branchen presset på flere fronter, og i den forbindelse kan være svært at bevare overblikket og tænke langsigtet. Men til mødet er der mulighed for at hente inspiration, som man kan arbejde videre med.

– Direktør hos Tican, Ove Thejls, og direktør hos Danske Svineproducenter, Nicolaj Nørgaard, giver hver deres bud på fremtiden. Svinerådgiver Jacob Nielsen, fra Gefion på Sjælland, har udviklet nogle nøgletal, som har stor økonomisk relevans for at vurdere produktionsanlægs effektivitet. Svinerådgiver Preben Høj giver nogle helt konkrete bud på, hvordan de givne rammer kan udnyttes anderledes. Aftenen slutter af med et inspirerende indlæg fra fødevareproducent H. C. Gæmelke fra Røj Landbrug ved Vejen. En ung mand på 34 år med en tro på, at der helt sikkert er en fremtid for danske svineproducenter. Han producerer årligt 18.000 slagtesvin på tre ejendomme og dyrker 570 ha, siger Merete L. Andersen.

Selve arrangementet afholdes den 15. juni klokken 16 – 20 hos LandboNord i Brønderslev, Erhvervsparken 1.

Ocean Rescue Camp Basic ved Sæby Søbad

$
0
0

Den 25. juli fra kl. 10 til den 29. juli kl. 13 afholder Sæby Søbad Feriecenter Ocean Rescue Camp.

Ocean Rescue Camp er en camp for vandglade børn og unge i alderen 7-15 år. Dit barn bliver budt på udfordrende og sjov træning med udgangspunkt i de færdigheder, som kystlivredderen skal beherske. Når campen er afsluttet, har dit barn kendskab til livreddende førstehjælp og selvhjælp, men campen byder også på aktiviteter som dykning, beach flag race og mange andre spændende strand- og havaktiviteter.

Der vil være udstyr som rescue boards, boogie boards, torpedoer, dykkermasker, svømmefødder, hjertestarter, dukker og førstehjælpsudstyr i brug hele ugen!

Campen afholdes af Ocean Rescue Camp-uddannede instruktører og professionelle uddannede kystlivreddere, for at give dit barn en sikker og autentisk oplevelse. Campens deltagere niveau- og aldersinddeles efter Ocean Rescue Camp Basic- og advanced.

På campen får man:

  • Våddragt
  • ’Goodie bag’ fra Sæby Svømmebad
  • Frugt, vand og snacks hver dag
  • Masser af lærerige og sjove oplevelser på stranden, 3 timer dagligt
  • Ocean Rescue Camp bevis (diplom)
  • Socialt samvær og masser af ACTION!

Mødetid og sted:
Daglig indtjekning og afhentning ved Sæby Søbad kl. 10.00, afhentning kl. 13.00.

OBS: Der er gode lokaler til rådighed, der anvendes i tilfælde af dårligt vejr!

Man skal selv medbringe:

  • Håndklæder
  • Skiftetøj og T-shirt
  • Bade- og fritidssko
  • Madpakke

Instruktør
Katja Kupetz Hansen

Prisen er 1.095 kr. + evt. tilkøb, og der er tilmeldingsfrist den 25. juni.

Yderligere information og tilmelding her

Røde Kors Sæby søger midler til bustur til Skagen

$
0
0

Når Integrationsrådet under Frederikshavn Kommune mødes næste gang den 8. juni, skal rådet bl.a. drøfte en ansøgning fra Røde Kors i Sæby om et tilskud på 10.000 kr. til en bustur.

Det drejer sig om projektansøgningen ”Udforske og opleve toppen af Vendsyssel”. Formålet med projektet er at arrangere en endags bustur den 20. august og vise flygtninge toppen af Vendsyssel – nærmere bestemt Tversted-søerne samt Skagen og omegn.

Røde Kors Sæby har tidligere med held haft lignende busture. Derfor er forventningen til denne tur at give de nye flygtninge en god oplevelse og følelsen af et godt sammenhold med de frivillige.

Børne-, kultur- og arbejdsmarkedsdirektøren indstiller forud for mødet, at Integrationsrådet beslutter, om man vil bevilge midler til en sådan tur.

Tekst af Per Rye

 

 

Brand i villa på Drachmannsvej i Sæby

$
0
0

Fredag aften kl. 22.00 gik alarmen hos Falck i Sæby. Meldingen lød, bygningsbrand i villa på Drachmannsvej i Sæby.

En gryde på komfuret, var årsagen til branden, og efter beboerne selv, på bedste måde forsøgte at slukke flammerne, måtte de til sidst opgive.

Beredskabet fik branden under kontrol, og måtte åbne taget, for at sikre sig at ilden ikke havde bredt sig videre i huset.

Ingen personer kom til skade, ved branden.

Foto: Camilla Hjortholm, Saebyavis.dk Foto: Camilla Hjortholm, Saebyavis.dk Foto: Camilla Hjortholm, Saebyavis.dk Foto: Camilla Hjortholm, Saebyavis.dk Foto: Camilla Hjortholm, Saebyavis.dk Foto: Camilla Hjortholm, Saebyavis.dk Foto: Camilla Hjortholm, Saebyavis.dk Foto: Camilla Hjortholm, Saebyavis.dk Foto: Camilla Hjortholm, Saebyavis.dk Foto: Camilla Hjortholm, Saebyavis.dk Foto: Camilla Hjortholm, Saebyavis.dk

Voersaa Kro genopstår – Foreløbig i en ny bog

$
0
0

Voersaa Kro brændte tidlig morgen lørdag 26. august 2006 og sammen med den 300 års historie.

I Sæbybogen 2003 bragtes en artikel om Voersaa Kro, men netop denne udgave har længe været udsolgt. Nu bliver historien om Voersaa Kro dog igen tilgængelig, når Kystmuseet til Skt. Hans udgiver en ny bog om Voersaa Kro og dens historie.

Bogen er baseret på Hanne og Peter Laubeks artikel fra Sæbybogen, men opdateret og suppleret med flere fotos.

Bog fra eget forlag
Om udgivelsen fortæller museumsinspektør Jens Thidemann, at der er tale om en udgivelse af Hanne og Peter Laubeks artikel fra Sæbybogen 2003 som en selvstændig bog. Netop Sæbybogen 2003 har i flere år været helt udsolgt, og der har været stor efterspørgsel på bogen og artiklen om Voerså Kro. Derfor udgiver Kystmuseet nu artiklen i bogform på eget forlag.

Mange henvendelser
Efter Sæbybogens udgivelse i 2003 har Peter Laubek modtaget flere henvendelser med historier om Voerså Kro fra folk, der kunne supplere med flere oplysninger. Siden den tid har Peter Laubek samlet alt det materiale, der kunne findes om kroen. Blandt andet har han støvet indtil flere ældre postkort og fotos, der viser kroen, op. Enkelte af disse postkort og billeder er der også blevet plads til, i den nye udgivelse.

Tekst Cille Strøm

Billede0050 copy

Fællessamtaler med A-kasserne for dagpengemodtagere

$
0
0

Fællessamtaler med A-kasserne for dagpengemodtagere er overskriften for et punkt på dagsordenen, når Det lokale arbejdsmarkedsråd mødes den 9. juni.

I sommeren 2015 trådte den nye arbejdsmarkedsreform i kraft. Reformen har medført et tættere samarbejde mellem A-kasserne og Jobcentrene om at hjælpe ledige i job så hurtigt som muligt gennem en mere individuel indsats, ved flere samtaler og ved anvendelse af en fælles joblog.

Reformen udmøntes ved, at alle forsikrede ledige skal til samtale i Jobcentret en gang om måneden i de første 6 ledighedsmåneder. Heraf er samtale nr. 1 og 6 fællessamtaler mellem A-kassen, Jobcentret og de ledige. Her ud over er der yderligere en fællessamtale i 16. ledighedmåned.

Implementering af reformen er sket i to tempi, så afholdelse af første fællessamtale først indføres pr. 1. juli i år.

Endvidere skal dagpengemodtagerne til minimum 3 samtaler med A-kassen. Den første er en CV-samtale, som afholdes inden for de første 14 dages ledighed. Her ud over er der 2 rådighedssamtaler efter behov.

Fællessamtalerne er indført som en ny mulighed, hvor det er frivilligt for de ledige, om A-kassen skal deltage. Formålet er at give en koordineret og sammenhængende indsats ved at sætte kompetencerne fra både A-kasse og Jobcenter i spil.

Jobcenter Frederikshavn har sammen med Brønderslev og Hjørring kommuner lavet aftaler med alle A-kasser om koordinering af aftalte tidspunkter for fællessamtaler. Det betyder, at A-kasserne kan deltage i samtaler uden for megen kørsel og spildtid.

Jobcentrene har desuden i samarbejde med A-kasserne udviklet et kvalitetskoncept, der sikrer indhold og progression i fællessamtalerne. Erfaringen viser, at fællessamtalerne giver gode resultater. Borgerne oplever, at A-kasserne og Jobcentret står sammen om at understøtte jobsøgningen.

I forbindelse med udarbejdelse af lovgrundlaget for reformen, blev der udarbejdet analyser, som viste, at der i sidste halvdel af 2015 potentielt skulle afholdes 715 fællessamtaler. Det reelle tal blev kun 218. Det lavere antal fællessamtaler er dels et udtryk for, at færre personer end beregnet har været i målgruppen for samtalerne, og dels at samtaler i starten ikke blev registreret som fællessamtaler med A-kasserne. Desuden har 9 % af alle ledige fravalgt at have A-kasserne med til samtalerne. Beregninger for første halvår af 2016 viser, at 642 borgere er i målgruppe for fællessamtaler. I de første 4 måneder gennemførte kun 168 fællessamtaler. I andet halvår forventes 1229 borgere at være i målgruppen.

Da fællessamtalerne blev indført, aftalte Arbejdsmarkedsudvalget samtidig, at alle fællessamtaler gennemføres i Frederikshavn. Dels er der større fleksibilitet med hensyn til personaleressourcer, og dels er der lettere adgang for de mange A-kasser, der via et kørende korps gennemfører samtalerne. Dog bliver fællessamtaler med 3F afholdt på det lokale 3F-kontor i Frederikshavn, hvor jobcenterpersonalet har faste mødedage sammen med A-kassemedarbejdere.

For borgere bosiddende i andre byer end Skagen vil dette ikke give anledning til ændringer. Dagpengemodtagere med bopæl i Skagen har i dag de første samtaler i ledighedsforløbet i Skagen. Fremover vil samtaler i ledighedsforløbet blive afholdt i Frederikshavn. Det betyder, at såvel fællessamtaler som efterfølgende samtaler flyttes fra Skagen til Frederikshavn. Center for Arbejdsmarked ønsker dog stadig at opretholde aktiviteter i Skagen for dagpengemodtagere. Derfor tilbydes stadig samtaler og sparring omkring jobsøgning osv. Herudover vil den første samtale /gruppemøde, der finder sted efter 2-3 ugers ledighed, fortsat blive tilbudt afholdt i Skagen. Pt. er der knap 30 borgere til de første samtaler i Skagen. Om vinteren, hvor der er størst ledighed i Skagen, vil tallet være ca. 86. Jobbutikken i Skagen vil med begrænset åbningstid fortsat have samme funktion som i dag.

Tekst af Per Rye

 

 

 

Apoteket informerer om mænd og fællesskaber

$
0
0

Vi nærmer os årets ”Mens Health Week”, en uge en gang om året, hvor der sættes fokus på mænds sundhed. Hvert år har sit tema, og i år er det ”Mænds sundhed og fællesskaber”.

Hvorfor nu det? Jo alt for mange mænd er ikke gode til at tage vare på deres egen sundhed. Mænd har en tendens til at bagatellisere signaler fra kroppen, ’det går nok over’ og ’jeg har ikke tid (læs jeg tør ikke) til at gå til lægen’, og først når det er blevet rigtig slemt får partneren tvunget manden af sted, og så er det måske i sidste øjeblik eller for sent. Mange mænd er heller ikke gode til at ”holde sig selv vedlige” – der spises for fedt – junkfood, kager og slik skyllet ned med cola, ingen eller få grøntsager – ’rigtige mænd er da ikke kaniner’, under tiden lige rigeligt med alkohol og røg, alt sammen elementer, som kroppen ikke har særlig godt af, og reagerer ved at blive fed, få problemer med blodtryk og diabetes. Også den mentale sundhed kniber det med. Ensomme og isolerede mænd har øget risiko for at få en depression, der kan føre til selvmordstanker og – forsøg.

I ugen sættes der fokus på mænds fællesskaber, ikke mindst fordi mange mænd har svært ved at etablere og fastholde social kontakt med venner og familie. Er man i arbejde betyder sammenholdet med kolleger rigtig meget. Det gælder humøret, arbejdsindsatsen og ikke mindst sundheden – dårlig stemning i teamet kan få energien til at forsvinde og fællesskabet smuldrer. Det går ud over arbejdslivet, og kan meget let sprede sig til livet hjemme. Derfor er det vigtigt, at hver især, på arbejdspladsen, er med til at skabe og vedligeholde den gode stemning. Begynd med at sige ”god morgen” til kollegerne, trække mundvigene op til et smil – også til den kollega du måske ikke kender så godt – ros hinanden når I gør et godt stykke arbejde, og er der en kurre på tråden, så få den ud af verden, måske skal tillids- eller arbejdsmiljørepræsentanten på banen.

Er man uden for arbejdsmarkedet, hvad enten det skyldes pensionering, sygdom eller arbejdsløshed, er det ikke mindre vigtigt at finde sammen med andre (mænd). Det er sådant set lige gyldigt, hvad man mødes om, om det er et slag skak, interessen for gamle biler, madklub, fodbold, cykling løb eller bare en klub hvor man mødes og deler historier og oplevelser – det vigtigste er at sætte fjernsyet på stand-by og komme ud af hulen derhjemme. Er man enlig mand, kan en madklub måske være sagen, her mødes man med ligestillede, laver mad sammen eller til hinanden, og har så et fællesskab omkring det, og måske udfordre hinanden på madlavningskunsten, således det ikke er færdigretter hver gang, men noget man har lavet selv.

I Sæby vil vi lørdag d. 11. juni lave en dag for mænd og fællesskaber på torvet. Der er lagt op til den helt store mandfolkedag. Her stiller Sæby Goldklub, Sæby motionscykelklub, Triumph klubben, Hjerteforeningen, Sundhedshuset Sæby, Loop Sæby og Sæby Apotek op, og samtidig har Handelstandsforeningen arrangeret at det er muligt at prøve sine pilotevner af.

Mød op, og tag bare naboen med (der er også adgang for kvinderne), der er plads til alle.

På gensyn mænd

Lyngså er klar til marked…

$
0
0

Det sker over 4 dage i perioden 30. juni til 3. juli.

12 kvarte grise
Torsdag lægges ud med det populære markedsbanko, hvor der er masser af gevinster at spille om. Blandt andet er der 12 kvarte grise på spil.

Ingen skal sidde og sulte under spillet, for et par timer før spillet begynder serveres gammeldags oksesteg med kartofler, sovs samt surt og sødt.

Lokalrevy med brag
Fredag er en af markedets helt store dage. Her er der lokalrevy. Efter sidste års kanonsucces er der noget at leve op til for Bente Thomsen, Line Stæhr, Ib Thomsen, Poul Erik Ottosen og Søren Sig. De er på scenen igen i år, og de er i fuld gang med at indøve tekster, fra de 2 tekstforfattere Conny Thomsen og Michael Schioldan, der også er instruktør.

Billetter i forsalg
Markedsrevyen trækker rigtig mange mennesker, og derfor er billetterne i forsalg søndag 26. juni fra 11 – 12 i Lyngså Boldklubs klubhus.

Buffet samt entré til revyen koster kr. 125 -. Uden spisning er prisen kr. 75 -. Børn under 14 år har gratis adgang.

Duo SUN-Z spiller fra 18 – 01 kun afbrudt af revyen, der er i to dele.

Havetraktortræk
Lørdag lægges ud fra morgenstunden med gratis kaffe og rundstykker. Midt på formiddagen starter trailer- og bagagerumsmarkedet, og ved middagstid går havetraktortrækket i gang. Senere er der opvisning ved Ørsø Judoklub, og herefter den store firmafodboldturnering.

Markedsmenuen denne aften består af porchetta med gratineret sommerkartoffel, flutes, tomatsovs samt torvets grønne salat. Her får man lov til at spise, alt hvad man lyster for bare 79 kroner.

Gratis bustransport
Lørdag er der fra 18 – 01 musik ved Discotheque Ignition. Alle skal kunne komme hjem, og bestyrelsen bag Lyngså Boldklub har taget ved lære af, hvor svært det er for folk, på det tidspunkt, at få fat i en taxa. Derfor sørger boldklubben for gratis bustransport til nærmeste omegn. Der køres både til Sæby, Voerså og Præstbro.

Veterantræf
Søndag er markedets sidste dag. Her er fra morgenstunden gratis kaffe og rundstykker. Herefter er der markedsgudstjeneste under ledelse af sognepræst Helge Morre Pedersen.

Samtidig starter en petanqueturnering, og trailer- og bagagerumsmarkedet fortsætter.

Midt på formiddagen er der veterantræf med biler, motorcykler, lastbiler, traktorer, knallerter samt stationære motorer. Her er alle velkomne til at møde op med sit veterankøretøj og få udleveret 2 billetter til øl eller sodavand.

Over middag er der opvisning ved Sæby Folkedanserforening, og markedets sidste aktivitet er udtrækning af Lyngså Boldklubs hovedgevinster i tombolaen.

Gratis markedsmenu til alle
Dybvad kro, som har været leveringsdygtig af mad under hele markedet, sponserer gratis sildebord til voksne og gratis frikadeller med salat til børnene. Det sker søndag fra 12.00.

Fri parkering
Alle dage er der fri parkering, og på pladsen er Fernheins Tivoli. Tivoliet er et lille tivoli til mindre børn, hvor der blandt andet er børnekarrusel og hoppeborge samt andre små forlystelser.

Under hele markedet sælger Lyngså Borgerforening kaffe og vafler.

Tekst Cille Strøm

IMG_8562 copy IMG_8499 copy duo_sunz copy

Fremragende grundlovsmøde i Retfærdighedens Have

$
0
0

Dette indlæg fra grundlovsmødet er fremsendt til SaebyAvis.dk af Ann Bilde.

– Danmark er et meget lukket land sammenlignet med andre demokratiske lande. Og offentlighedsloven gør det meget lukket. Det er en tradition, der går helt tilbage til enevælden – et system, der går i arv fra embedsmandsgeneration til embedsmandsgeneration. Skifergas sagen er ikke enestående. Det er et mønster for, hvordan politiske beslutninger bliver truffet. Det bliver ikke ændret, før politikerne siger, at nu har de fået nok.

Det svarede mediejurist og professor Oluf Jørgensen på mit spørgsmål til Grundlovsmødet i Retfærdighedens Have. Han sagde også, at Norge, Sverige og Finland – og snart også Island – er helt anderledes åbne om de politiske beslutninger. Oluf Jørgensen er medlem af Offentlighedskommissionen og fortalte, at de danske politikere var i Finland, før de strammede offentlighedsloven, og at en embedsmand i det finske justitsministerium (eller var det finansministerium?) havde spurgt de danske politikere: Hvad er I bange for?

Oluf Jørgensen kom i sin halv time lange grundlovstale selv ind på skifergas sagen, som et eksempel på hvordan det går galt, når lovgivningsmagten foregår bag lukkede døre.

Efter hans tale var der spørgetid. Jeg tog ordet og redegjorde kort for skifergas sagen: At Hilary Clinton havde sat ambassadører i gang med at få skifergas igennem i flere europæiske lande, at Connie Hedegaard som energiminister i 2008 sendte invitationer ud til de internationale olieselskaber om at søge licens til at efterforske og udvinde skifergas i Nordjylland og på Nordsjælland, og at licensen blev givet i 2010.

At Folketingets energipolitiske udvalg i 2012 blev klar over, at der var tale om skifergas og fracking, og at den daværende vicedirektør i Energistyrelsen på en høring på Christiansborg forklarede folketingspolitikerne, at det var blevet holdt hemmeligt, for sådan vil olieselskaberne have det. Og at hun her fra 1. juni er blevet direktør i statens olieselskab, Nordsøfonden.

Mit spørgsmål lød så på, hvordan det – i et demokrati – kan lade sig gøre, at nogle få topembedsmænd i Energistyrelsen træffer beslutning om, at der skal udvindes skifergas i Danmark – noget der har så vidtrækkende konsekvenser for befolkningen, f.eks. 600.000 borgere i Nordjylland, og at det i øvrigt er de samme embedsmænd, der besluttede at placere et CO2-lager ved Brønderslev, hvilket 25 bønder fik standset, og havvindmølleparken tæt på Sæbys kyst. (Han svarede som citeret øverst).

Med hensyn til havvindmølleparken, som regeringen nu vil aflyse, så fortalte Oluf Jørgensen, at et forlig ikke kan brydes, med mindre alle partier bag forliget er enige om det. I dette tilfælde er det alle folketingets partier minus Liberal Alliance.

 

Viewing all 11166 articles
Browse latest View live