Quantcast
Channel: Bekendtgørelser – SaebyAvis.dk – lokale nyheder fra Sæby
Viewing all 11161 articles
Browse latest View live

Gratis rådgivning til nordjyske landmænd

$
0
0

LandboNord bygningDen nordjyske rådgivningsvirksomhed LandboNord, tager som de første i Danmark konsekvensen af krisen i landbruget, og tilbyder nu gratis rådgivning til nordjyske landmænd – uanset om de er kunder i LandboNord eller ej. I første omgang er det planen at hjælpe 200 landmænd med rådgivning til en værdi på over 1 million kroner.

Tiden er inden til at sætte handling bag ordene. Det er tanken bag LandboNords ekstraordinære initiativ, hvor 200 landmænd med bedrifter i Nordjylland nu får tilbudt en rådgivningspakke kvit og frit – uanset om de er kunder i LandboNord eller ej. De seneste prognoser for landbruget er alarmerende, og flere bedrifter mangler øjeblikkelig rådgivning til at kunne flytte deres resultater.

- Vi oplever desværre ofte, at flere landmænd ikke har mulighed for at investere i den nødvendige rådgivning, så de kan ændre den negative udvikling, de befinder sig i. Derfor har vi nu taget konsekvensen og tilbyder nu 200 nordjyske landmænd et rådgivningsbesøg kvit og frit til en samlet værdi på over 1 million kroner, så de har noget at arbejde videre med, siger adm. direktør i LandboNord Uffe Bertelsen.

Initiativet om gratis rådgivning kører efter først-til-mølle-princippet. Ved henvendelse til LandboNord vil man blive bedt om at sende oplysninger om bedriften, så rådgiverne kan vurdere potentialet. Næste skridt i rådgivningen vil så være et to-timers besøg ude på bedriften, hvor mulige indsatsområder vil blive diskuteret.

- LandboNords rådgivere vil være eksperter på den aktuelle problemstilling. Under bedriftsbesøget vil der blive udpeget potentiale- og fokusområder, som der kan arbejdes videre med, siger Uffe Bertelsen.

Formand for LandboNord, Niels Vestergaard Salling, ser den gratis rådgivning som et nødvendigt initiativ med gode perspektiver.

- Det er vores måde at sætte handling bag ordene, når vi siger, at der skal gøres noget nu. Mit håb er, at LandboNords investering i gratis rådgivning kan være med til at fremme fremtidsudsigterne i en positiv retning for mange hårdtarbejdende landmænd, siger Niels Vestergaard Salling.

Det er LandboNords planteavlskonsulent, Søren Greve Olesen, som står for det koordinerende arbejde i forbindelse med den gratis rådgivning. Han er sikker på, at rådgivningen vil gøre en forskel.

- Der er ingen tvivl om, at vi kan nå langt med en gennemgang af regnskabet og et to-timers besøg ude på bedriften. Et besøg af to LandboNord-konsulenter kan helt sikkert give nye ideer og input til det videre arbejde med at forbedre og optimere bedriften, siger Søren Greve Olesen.


Per Stig Møller holder foredrag på Stidsholt

$
0
0

Per Stig Møller”Danmark i Europa” er emnet når fhv. udenrigsminister Per Stig Møller holder foredrag på Nordjyllands Idrætsefterskole Stidsholt.

Per Stig Møller genopstillede ikke til folketingsvalget i juni efter 31 år som medlem af tinget.
Han har i sin tid i Folketinget beklædt 4 ministerposter, og Per Stig Møller er således én af vore mest erfarne politikere.

Mødet afholdes tirsdag den 20. oktober kl. 19.00.
Billetter af 80 kr. købes ved indgangen fra kl. 18.15.

 

 

Cheftræner Jan Ottosen stopper hos Vendsyssel Håndbold

$
0
0

IMG_0250Vendsyssel Håndbold og cheftræner Jan Ottosen er blevet enige om at stoppe samarbejdet.

De forventninger vi havde til hinanden, ved indgåelse af aftalen er ikke blevet indfriet, derfor er vi i fællesskab blevet enige om at afbryde samarbejdet før tid, skriver klubben i en meddelelse.

Vi har været tilfredse med resultaterne og er stadig med i toppen af 1. division, oplyser klubber videre.

Slutteligt skriver klubben, at Jan med hans store faglighed og tilgangen til trænergerningen nok skal finde en ny klub inden længe og de ønsker Jan alt mulig held og lykke i fremtiden.

Torben Brohus og Anders Grøn overtager træningen og ansvaret for holdet.

 

Har du husket reflekser og cykellygter?

$
0
0

600x250 Politi0Den mørke og kolde tid nærmer sig. Vi pakker os ind i varme jakker og uldne halstørklæder, og færdes i trafikken i tusmørke. Er du cyklist eller fodgænger, bliver du mindre synlig i trafikken i efterårs- og vintermånederne. Derfor er det en rigtig god idé at huske reflekser, pangfarvet tøj og cykellygter – det nedsætter nemlig risikoen for, at du bliver involveret i uheld i trafikken.

Tjek derfor, at dine cykellygter virker og lever op til de lovpligtige krav. Sæt reflekser på dit overtøj, og vælg evt. en cykeljakke i panggul eller -grøn, som man kender fra refleksveste, så du er nemmere at få øje på. Faktisk kan du nedsætte risikoen for at blive kørt ned i trafikken med 48 pct., hvis du iklæder dig pangfarver – og det gælder både i dagslys og i mørke.

Du kan selv gøre rigtig meget for at blive synlig i trafikken. Særligt i de kommende måneder, hvor det er mørkt, når vi er på vej til arbejde og skole, og igen når vi skal hjem. Fodgængere og cyklister er mest udsatte i trafikken, men en refleks, der dingler fra jakkelommen, kan betyde, at bilisterne opdager dig i god tid. Så sørg for, at der er reflekser på dine børns tøj, og vælg gerne overtøjet i en pangfarve, der tydeligt viser, at ’her kommer jeg’. Og husk også dig selv“, siger René Højer, programchef i TrygFonden.

Bliv set 140 meter væk med refleks
Som fodgænger kan du reducere din risiko for at komme til skade i trafikken med helt op til 85 pct., hvis du har refleks på. En godkendt refleks på tøjet kan ses mindst 140 meter væk.

TrygFonden tilbyder i år gratis reflekser og materialer om trafiksikkerhed i mørke til alle landets 4. klasser. Det er nemlig i 9-10 års alderen, at de fleste børn begynder at færdes alene i trafikken, og det er i den aldersgruppe, at antallet af ulykker i trafikken begynder at stige.

Læs mere om trafiksikkerhed og gode råd til at blive set i trafikken på www.trygfonden.dk

Fakta: Vælg den bedste refleks
⇒ Der findes mange typer reflekser. Nogle er integreret i tøjet. Andre kan enten dingle fra jakkelommen, sættes fast om arme og ben, eller de kan syes på tøj. Uanset hvilken type du vælger, så sørg for, at reflekserne er godkendte.

⇒ Rengør jævnligt dine reflekser, og skift reflekserne efter et par år, da effekten aftager.

⇒ En godkendt refleks kan reducere risikoen for at komme til skade i trafikken med op til 85 pct. ifølge det norske Transportøkonomisk Institutt (TØI).

Fakta: Sæt refleksen rigtigt
Reflekserne skal sidde så lavt, at bilernes lygter kan ramme dem – dvs. lidt over knæhøjde. Sæt reflekserne på siderne af frakken, så de er synlige fra alle sider, og tjek at tasker, tørklæder etc. ikke dækker reflekserne. Sæt reflekser på jakken, men også gerne på sko, tasker, barnevogne og på hunden.

Fakta: Så mange kom til skade i trafikken i 2014
⇒ I alt kom 389 fodgængere til skade i trafikken, og 22 fodgængere mistede livet.

⇒ I alt var 808 cyklister involveret i trafikulykker, og 30 cyklister blev dræbt.

⇒ 52 pct. af årets mørkeulykker med dræbte og alvorligt tilskadekomne cyklister sker i perioden november til januar.

⇒ 70 pct. af alle politiregistrerede personskader på cykel sker i kryds. Det er komplicerede trafiksituationer, og brug af pangfarver på jakker og andet tøj øger synligheden markant og reducerer risikoen for ulykker.

Kilde: Rådet for Sikker Trafik

 

Lyserød Lørdag for alle…

$
0
0

BH-Støt-brysterneLyserød Lørdag er en landsdækkende aktivitet, hvor over 160 byer og næsten 2000 frivillige bakker op om brystkræftsagen, og gør hele Danmark lyserød.

Lyserød Lørdag har eksisteret siden 2008, som en populær indsamlingsaktivitet i Støt Brysterne kampagnen.

Både frivillige kræfter og erhvervslivet samler ind til brystkræftsagen. 3. oktober 2015 er Lyserød Lørdag, men hele uge 40 bruges til at lave lyserøde aktiviteter.

Lokale butikker og virksomheder deltager også i Lyserød Lørdag, ved at lave forskellige aktiviteter for deres medarbejder og kunder. Mange donerer en andel af deres omsætning, sælger lyserøde tilbud eller samler ind til brystkræftsagen på en anden måde.

Jobreform: Det skal kunne betale sig at arbejde

$
0
0

BeskæftigelsesministerietDet skal bedre kunne betale sig at arbejde. Det var hovedbudskabet fra regeringen, der i går præsenterer første fase af jobreformen, nemlig et nyt kontanthjælpsloft. Målet er at sikre, at flere mennesker på kontanthjælp kommer væk fra offentlig forsørgelse og ud på arbejdsmarkedet.

Økonomien er i bedring, og beskæftigelsen er steget de senere år. Alligevel stiger antallet af kontanthjælpsmodtagere.

Siden 2011 er antallet af kontanthjælpsmodtagere steget med knap 20 procent, så der lige nu er godt 150.000 personer på kontanthjælp. I samme periode er antallet af ægtepar på kontanthjælp steget med godt 50 procent.

Udviklingen skal ses i lyset af, at både starthjælpen, kontanthjælpsloftet og 225 timers reglen blev afskaffet pr. 1. januar 2012. Det har samlet set mindsket gevinsten ved at tage et arbejde.

Nogle eksempler taler deres tydelige sprog: En enlig med børn får mindre end 2.000 kroner om måneden ud af at tage et arbejde i den lavere ende af lønskalaen, og for et ægtepar med børn udgør gevinsten kun omkring 2.000 kroner, hvis den ene starter med at arbejde.

Regeringen mener, at der skal være en mærkbar forskel på at være på kontanthjælp og i arbejde. Derfor vil regeringen indføre et nyt kontanthjælpsloft og skærpe rådighedsreglerne ved at indføre en 225 timers regel for både ægtepar og ugifte.

Kontanthjælpsloftet vil betyde, at den enlige med børn fremover vil opnå en gevinst på mere end 3.500 kroner om måneden ved at komme i arbejde, og ægteparret vil opleve en gevinst på mellem 2.800 og 3.700 kroner alt efter, om de har et, to eller tre børn.

Beskæftigelsesminister Jørn Neergaard Larsen siger:

Det er helt afgørende for vores samfunds sammenhængskraft og vækst, at vi får alle, der evner det, i arbejde. Flere på offentlig forsørgelse skal i stedet have en virksom tilværelse på arbejdsmarkedet – med alt det positive, som et arbejdsliv bringer med sig. Derfor vil regeringen med jobreformen sikre, at det bedre kan betale sig at arbejde“.

Hvis ikke vi får flere ind i det arbejdende fællesskab, svigter vi. Og vi hiver tæppet væk under forudsætningerne for et bæredygtigt og stærkt velfærdssamfund“.

Gevinsten ved at arbejde bliver markant større med det nye kontanthjælpsloft. Vi ønsker et kontanthjælpssystem, hvor den enkelte oplever at have mærkbart mere til sig selv ved at gå på arbejde frem for at blive forsørget af det offentlige“.

Med kontanthjælpsloftet vil regeringen lægge et loft over, hvor meget en person i alt kan modtage i en række offentlige ydelser. Loftsniveauet er fastsat med udgangspunkt i, hvor meget en kontanthjælpsmodtager samlet set har til sig selv, når der tages højde for kontanthjælp, boligstøtte, særlig støtte, tilskud til dagsinstitutionsplads, børne- og ungeydelse samt børnetilskud. Regeringen lægger op til, at reduktionen sker i boligstøtten og den særlige støtte, mens selve kontanthjælpen og de børnerelaterede ydelser ikke reduceres.

Incitamentet til at arbejde styrkes yderligere ved at indføre en 225 timers regel for både ægtepar og ugifte i kontanthjælpssystemet. Det skærpede rådighedskrav indebærer, at kontanthjælpsmodtagere skal have arbejdet mindst 225 timer indenfor et år for at fastholde retten til den fulde kontanthjælp. Det svarer til ca. seks ugers arbejde.

Et ægtepar med børn, hvor begge er på kontanthjælp, vil fx opnå en gevinst på op til 5.000 kroner om måneden ved, at den ene kommer i job, som følge af kontanthjælpsloftet og 225 timers reglen.

Med jobreformen foreslår regeringen også, at retten til fem ugers ferie med kontanthjælp, som langvarige kontanthjælpsmodtagere fik i 2012, afskaffes, og at ydelserne til unge i kontanthjælpssystemet harmoniseres, så unge med en uddannelse ikke modtager mere end unge uden uddannelse.

 

Åbent Hus i daginstitutionerne på Brolæggervej

$
0
0

PeterogstofferDen 9. oktober åbner de 2 institutioner på Brolæggervej nr. 2 og 4 i Sæby dørene for alle, der har lyst til at se de 2 institutioner.

Arrangementet er et nyt tiltag fra Brolæggervejens 2 institutioner. En gammel tradition har været, at man indbød de nye skolebørn/0. klasser, som havde gået i børnehaverne, til en hyggelig eftermiddag i september. Her fik man leget med gamle legekammerarter, som evt. stadig gik i børnehave, eller som nu gik på en af byens andre skoler.

Den nye skolestruktur med rullende skolestart betyder nu, at børnene starter i skole 4 gange i løbet af et år, og derfor var der tid til at tænke nye tanker.

I 2014 blev der afholdt Pædagogisk konference i Skagen, hvor alle Dagtilbudsområderne i kommunen bidrog med stande i Skagen og forskellige workshops ude i institutionerne.

I det Dagtilbud som institutionerne på Brolæggervejen i Sæby er en del af, lavede man en workshop netop på Brolæggervej. Dengang var der mange aktiviteter for børnene samt deltagelse fra alle institutioner i området med børn og pædagogisk personale. Sammen havde man en fælles oplevelse af, at have givet de mange børn en kanon sjov og indholdsrig dag.

Det er denne dag, der har givet dem inspiration til at lave et Åbent Hus arrangement. Det de i 2014 opdagede var, at de mødte mange forældre til børnene fra de andre institutioner, forældre som slet ikke anede, hvor skønne omgivelser de 2 dejlige institutioner ligger i.

Det vil daginstitutionerne gerne lave om på! Vise hvem de er, og signalere at deres Åbent Hus er for ALLE gamle børn af institutionerne, naboer og sæbynitter, ja alle der kunne tænke sig en hyggelig eftermiddag ved dette arrangement med liv, leg og musik. Spring Team Sæby deltager og koncerten er med, Peter og Stoffer.

De håber, at rigtig mange har lyst til at besøge dem, og de ser frem til at tage imod på denne dag, før efterårsferien, til hyggelig og sjovt samvær.

Nedskudte tyske fly – smøreventyr og beskyttelsesrum

$
0
0

Dronninglund styrtDisse tre overskrifter, kommer det til at handle om, når Lokalhistorisk Forening i Voerså byder velkommen på Voerså Museum, Havnevej 1, til et særdeles spændende foredrag med billeddokumentation tirsdag 27. oktober 14.00.

Det er projektansatte ved Bangsbo Fort samt Kystmuseet i Frederikshavn, Kenneth Kristensen, der kommer på besøg. Kenneth Kristensen har besøgt Voerså Museum flere gange med stor succes.

Nedskudte tyske fly
Denne gang vil foredragsholderen forsøge at klarlægge, hvad årsagen var til, at flere fly fra den tyske værnemagt blev nedskudt over Østvendsyssel i oktober 1944 – som også for tyskerne blev kaldt en sort oktober.

Smøreventyret i lokalområdet
Kenneth Kristensen fortæller også om det store ”smøreventyr” i slutningen af krigen. Smøreventyret strakte sig helt fra Gerå i syd til Sæby i nord. Inden tyskerne fandt ud af, hvad der egentlig foregik, havde lokalbefolkningen sat liv og lemmer på spil for at få fat på smørret, der drev i land i dritler. Efter flere dage satte tyskerne vagter ud, og så var det slut med smøreventyret. Katastrofen for tyskerne var lige op til jul, og i de små hjem, blev der i store dele af lokalområdet bagt i smør, som var svært at få fat på uden rationeringsmærker.

Dækningsgrave
Sidst, men ikke mindst, kommer foredragsholderen også ind på, hvordan myndighederne i besættelsens sidste år for alvor begyndte at sikre danskerne imod faren fra luften ved at bygge dækningsgrave i beton.

Gratis entré
Alle er velkomne, og der er gratis entré. Damerne i foreningen sørger for en god kop kaffe og god kage for bare kr. 20 – pr. person.

Tekst. Cille Strøm

B 1220


Causeri om Voerså og omegn…

$
0
0

Anders Pors Christensen 1 copyTidligere lærer og skoleleder på Stensnæsskolen i Voerså, nu pensionerede Peter Laubek, fyldte sidste år Lyngså kirkehus, da han var på besøg med lokalhistoriske fortællinger fra hele området, der dækker ”Den Bette Trekant”, hvilket vil sige Voerså, Lyngså og Præstbro.

Peter Laubek er opvokset hos bedsteforældre i Dronninglund, og han kom som 8 årig dreng til Aalborg, hvor han også er bosat i dag efter næsten 45 år i Voerså.

Interessen for det lokalhistoriske fornægter sig ikke, da han har skrevet flere bøger om blandt andet Aalborg Roklub, som han også er medlem af i dag.. Da han var skoleleder i Voerså, fik han også tid til flere lokalhistoriske bedrifter. De mest kendte er nok udgivelserne om det tidligere Voerså Pottemageri og Fiskeriet fra Voerså. Peter Laubek har også haft indtil flere artikler i bøger udgivet af Sæby Museum, herunder om den nu nedbrændte 300 årige gamle Voerså Kro.

Peter Laubek vender tilbage torsdag 29. november. Her vil han øse ud af sin store lokalhistoriske viden i ord og billeder i Lyngså kirkehus torsdag 29. oktober. Der lægges ud 19.00.

Alle er velkomne, og der er fri parkering og fri entré. Dog skal der betales for kaffe med brød.

Tekst. Cille Strøm

Jens Jensen      Bette Jens copy Jens Nielsen copy Anders Pors Christensen 1

Fredag, fart og floorball – i efterårsferien

$
0
0

FloorballHvad skal man dog lave i efterårsferien?

I hvert fald behøver man ikke at kede sig, der er vist aktiviteter for enhver smag.

Er man til fart og sved på panden, kan man komme til Sæby Fritidscenter fredag d. 16. oktober kl. 15.30 – 17.00.

Her inviterer Sæby Floorball Klub alle børn i alderen 6-10 år til en eftermiddag med fart på. Man leger, løber, lærer lidt taktik og spiller floorball på begynderniveau og de lover, at det bliver sjovt.

Trænere og spillere står klar til at give alle en god oplevelse.

Børnene må meget gerne tage forældre eller bedsteforældre med, og har man en storebror eller storesøster, der gerne vil prøve, er der også plads til dem på banen. Pulsen skal nok komme op på alle, der har mod på det.

Måske afsluttes dagen med en kamp mellem børn og voksne?

Floorball er en slags indendørs hockey. Der spilles med stav og bold og spillet indeholder masser af teknik og tempo. Floorball er en holdsport, og der er garanti for sjov og sved på panden.

Det er ganske gratis at være med, man skal bare selv medbringe indendørssko og en drikkedunk.

Sæby Floorball Klub har udstyr, du kan låne. Og mon ikke, der er et stykke kage i pausen.

Tilmelding er ikke absolut nødvendig, men det gør det nemmere at have udstyret parat.

Tilmelding kan ske på facebook via begivenheden ”Fyr den af i efterårsferien”. Søg på: Sæby Floorball Klub. Her kan du også finde ud af lidt mere om klubben.

 

 

 

Trylle Tirsdag på Sæby Bibliotek…

$
0
0

dit eventyrlige bibliotek copyBørnebibliotekaren læser højt tirsdag den 27. oktober, kl. 10, på Sæby Bibliotek, og det er dig, der vælger hvilke historier, vi skal læse – dagens tema er ordet trylle – ikke som i tryllekunstner, men som i støv fra tryllefeer og magiske fortællinger.

Det bliver en aldeles fortryllende formiddag på Sæby Bibliotek med tryllestøv, magi og spådomme, hvem elsker ikke de klassiske eventyr af H. C. Andersen og Brødrene Grimm eller andre gode historiefortællinger om prinser og prinsesser, der bliver forvandlet eller den fattige pige og dreng, som vinder det halve kongerige, prins eller prinsesse? lyder spørgsmålet fra Sæbys Børnebibliotekarer.

I løbet af efteråret tager børnebibliotekarerne på ugens hverdage et nyt emne op – Magisk Mandage, Trylle Tirsdage, Obskur Onsdage, Tyrannisk eller Tossede Torsdage og Fortryllet Fredag, så kig endelig forbi biblioteket på de fantastiske eventyrdage.

Du er med til at vælge hvilke eventyr din bibliotekar skal læse højt, og der er masser at vælge mellem – denne gang holder vi altså (for)Tryllende Tirsdag.

 

Nutidens børn og unge – fremtidens medarbejdere

$
0
0

FHK_Logo_cmykBørne- og Ungdomsudvalget drøftede på udvalgets seneste møde en omfattende uddannelsesstrategi med overskriften ”Nutidens børn og unge – fremtidens medarbejdere”. Strategien blev vedtaget med ”de faldne bemærkninger”, som det er noteret i mødets referat.

I indledningen skriver fungerende formand for Børne- og Ungdomsudvalget, Pia Karlsen (V), at i Frederikshavn Kommune bliver adgangen til kvalificeret arbejdskraft en af de allerstørste udfordringer for at sikre vækst og udvikling af lokalsamfundet.

Med afsæt heri har Børne- og Ungdomsudvalget besluttet, at 45 % af en ungdomsårgang skal vælge en erhvervsfaglig uddannelse. Uddannelsesstrategien ”Nutidens børn og unge – Fremtidens medarbejdere” beskriver, hvordan 45 %-målsætningen skal indfries i et tæt samarbejde mellem kommunens folkeskoler, det lokale erhvervsliv og de lokale uddannelsesinstitutioner. (I dag vælger ca. 25 % af en ungdomsårgang i Frederikshavn Kommune en erhvervsuddannelse, mens knap 68 % vælger en gymnasial uddannelse.)

En gennemgang af hele materialet efterlader et indtryk af et endog særdeles ambitiøst projekt, som næsten med sikkerhed vil kunne opleve stærke ”modspillere” i form af de store kommunale besparelser på stort set alle budgetter.

”Vi vil have, at de unge i Frederikshavn kommune har et stort kendskab til de lokale virksomheder og de fremtidige kompetencebehov, ligesom de unge skal kende alle de lokale uddannelsestilbud. Vi har brug for, at de unge griber de muligheder, der ligger foran dem, derfor har vi som kommune en rolle i at udvikle robuste og nysgerrige børn og unge,” understreger Pia Karlsen.

Hun anfører, at for at opnå disse mål kræver det en samlet indsats fra mange parter, og folkeskolen skal være et væsentligt omdrejningspunkt. Derfor har Børne- og Ungdomsudvalget allerede besluttet at oprette en erhvervsplaymaker, der skal være igangsætter på denne opgave.

Af kompendiet fremgår, at udviklingsstrategien rammesætter de unikke muligheder, der er for at skabe positiv udvikling i Frederikshavn kommune ved at sætte en retning for de konkrete indsatser, der tilsammen skal skabe en positiv spiral, som realiserer mulighederne for vækst og mulighederne for mennesker, nemlig arbejdskraft som vækstmotor, nutidens unge og byerne som lokomotiver.

Der indtænkes 4 vækstspor, hvor Frederikshavn Kommune satser særligt på vækst inden for erhvervsområderne Energi, Det maritime, Fødevarer og Turisme & Oplevelser. Det er områder, hvor der forventes et væsentligt vækstpotentiale, og hvor der allerede på nuværende tidspunkt er mangel på faglært arbejdskraft.

Børne- og Ungepolitikken Frederikshavn Kommune i disse år danner grundlaget for en ensartet tilgang til og sammenhæng i arbejdet med børn, unge og familier, uanset om der arbejdes på det generelle og forebyggende område eller med en mere målrettet indsats over for børn og unge med behov for særlig støtte. Politikken arbejder med fire pejlemærker: robusthed, potentiale, fællesskab og ”verden venter”.

Om skolepolitikken for Frederikshavn Kommune konstateres det, at man vil være bedre. Skolepolitikken angiver de skolepolitiske mål for skolevæsenet i kommunen. Omdrejningspunkterne er forbedrede faglige resultater, kontinuerligt arbejde med elevernes trivsel samt implementering af nye elementer i skoledagen som følge af folkeskolereformen. Emnerne uddybes under overskrifterne: Læring, motivation og trivsel, Hoved og hænder, Hjertet med, Form og fornyelse, Viden og samarbejde samt ”Fordi verden venter”.

I målsætningerne skorter det ikke på flotte ord om, at ved at have en tæt kobling mellem det, der foregå i det omkringliggende samfund og i folkeskolen, opstår der en stolthed hos de unge over det lokalområde, de kommer fra.

Oplægget peger på, at vi i Frederikshavn kommune er udfordret på, at når elever i folkeskolen skal træffe valg af uddannelse, så fokuserer de i højere grad på selve ungdomsuddannelsen frem for fremtidige jobmuligheder. Der er behov for en ændring i måden, hvorpå de unge træffer valg af uddannelse og ikke mindst et revideret syn på folkeskolens rolle i denne proces.

Der skal tænkes i udvikling af partnerskaber, som kan bidrage til udvikling og gennemførelse af aktiviteter, der fremmer koblingen mellem skoler og erhvervsliv som fx ”Drivkraft og Survival Skills”. Partnerskabet skal bidrage til kompetenceudvikling af lærerne i forhold til at øge vidensniveauet om fremtidens kompetencebehov samt fremme den faglige inddragelse af virksomhedsrelaterede problemstillinger i undervisningen. Partnerskabet skal endvidere arbejde målrettet på at øge tilgangen til de erhvervsfaglige uddannelser og sikre tilstrækkelige praktikpladser i lokalområdet. Erhvervsrepræsentanter i de 4 skolebestyrelser skal have til opgave at etablere dialog og aktivitet mellem skolen og det lokale erhvervsliv.

Gennem et systematisk fokus på især lokale karrieremuligheder skal vejledningsindsatsen af de unge bidrage til en øget søgning mod erhvervsuddannelserne.

Ungdommens Uddannelsesvejledning (UU) skal derfor kontinuerligt definere sin metode og aktiviteter med udgangspunkt i 45 %-målsætningen. Den samlede vejledningsindsats fra UU, forældre, lærere og andre professionelle voksne omkring den unge skal medvirke til at understøtte et kvalificeret valg af uddannelse samt en øget gennemførelse på ungdomsuddannelserne. Vejledningsaktiviteter i både UU og folkeskolen skal i højere grad have målrettet fokus på job- og karrieremuligheder, så erhvervsuddannelserne bliver et velanset, anerkendt og ligeværdigt alternativ til de gymnasiale uddannelser.

En forudsætning for øget gennemførelse på ungdomsuddannelserne er at gøre de unge i stand til at træffe et kvalificeret uddannelsesvalg. Alle unge skal derfor i grundskolen udfordres på deres valg af uddannelse.

Hvis man ønsker et detaljeret kendskab til strategier i og planer for temaet, kan der henvises til dette link:

http://frederikshavn.dk/meetings/B%C3%B8rne-%20og%20Ungdomsudvalget%20(%C3%85ben)/2015/08-10-2015/Referat%20(%C3%85ben)/BUU-08-10-2015%20-%2000%20Referat%20med%20bilag.pdf

og scrolle videre til siderne 57-72

Tekst af Per Rye

 

 

 

Årets Nordjyske Jazznavn er kåret…

$
0
0

nordjyske tversted1 kopiJakob Sørensen, der er 27 år, er født og opvokset i Sæby, hvor han var en stor del af det sprudlende musikmiljø i bl.a. Sæby Garden og Sæby Big Band, inden han kom på konservatoriet i Aarhus med trompeten som hovedfag, samtidig med han tog dele af sit studie i Berlin.

I februar udgav Jakob sit debutalbum “Bagland”, som fik store roser i den danske – og udenlandske presse, og det har nu medført, at Jakob Sørensen modtager prisen som Årets Nordjyske Jazznavn 2015.

Prisen uddeles af Tversted JazzyDays, Huset i Aalborg og DMF Aalborg – og blev givet til Jakob ved åbningen af Tversted JazzyDays.

Med prisen fulgte et beløb på 5.000 kr. og en koncert på Huset i Aalborg i 2016.

Jakob Sørensen kan høres live den 17. oktober kl. 11 på Walthers Musikcafé i Skanderborg og samme dag kl. 20 på Klitgården i Tversted til Tversted JazzyDays.

Vil man høre Jakob Sørensen spille, kan man gå ind på www.baglandquintet.com hvor man kan høre nummeret ”Vindeltrappen” fra debutpladen ”Bagland”. Et nummer som Jakob også spillede sammen med guitarist Jens Fisker til prisoverrækkelsen.

 

Stort modeshow på Hotel Viking…

$
0
0

hotelviking_600x250Aktive Kvinder i Sæby arrangerer i samarbejde med en stor del af Sæbys forretninger et kæmpe modeshow på Hotel Viking onsdag den 21. oktober kl.18.

Aktive Kvinder forventer stor tilslutning til show’et, hvor efterårets og vinterens mode vil blive præsenteret af hele 15 forretninger. Deres lokale mannequiner og dressmen vil vise modetrends til hele familien indenfor bl.a. tøj, sko, smykker, lingeri, børnetøj og briller.

De enkelte butikker kan deltage med tre modeller. De mange spændende nyheder vil blive præsenteret af formanden for Sæby Handelsstandsforening, Hans Ole Kalhøj, som konferencier – en rolle, han som sædvanlig vil mestre elegant og humørfyldt.

Musikken leveres af Niels Evald. Komfort Hudpleje i Syvsten vil forestå en let sminkning af modellerne, mens Frisør Camilla F fra Sæby vil shine modellernes hår, inden de går på podiet.

Showet indledes med en let anretning inden første del af modeshowet. I pausen bliver der serveret kaffe og kage, inden man tager fat på sidste afdeling, der også byder på lodtrækning af mange gevinster skænket af de medvirkende forretninger.

Det er anden gang Aktive Kvinder arrangerer modeshow i samarbejde med Sæbys forretninger, og som første gang blev et tilløbsstykke med 168 deltagere. Der er allerede programsat et tilsvarende modeshow til foråret 2016.

De 15 deltagende forretninger er Anette, Kjolegården, Bella Donna, Mr. Tage Rasmussen, Kalhøj, Brunø, Hr. & Fru B, Sanne C, JC Fisk/Tøj, BB Lingeri, Zjoos, Den Blå Giraf, Torvet Ure og Briller, Camilla F. og Komfort Hudpleje.

Tilmeldingen til modeshowet er i fuld gang og slutter torsdag den 15. oktober og der er tilmelding hos Dorthe på tlf. 2173 3054 eller Elsebeth på tlf. 3056 0265.

 

Læg sparekniven i skuffen og skab arbejdsro

$
0
0

IMG_Frederikshavn_Raadhus_600x250_5036Forud for Byrådets endelige behandling af og vedtagelse af næste
års budget forelå der som et af bilagene til den åbne dagsorden en udtalelse fra lærere, pædagoger og FTR på medarbejdersiden inden for Center for Børn og Skole i Frederikshavn Kommune.

 

Untitled1Budskabet og advarslerne, som næstformanden Mads Christensen har afgivet, er ikke til at tage fejl af. Det påpeges, at Frederikshavns Kommune ifølge den vedtagne Børne- og Ungepolitik skal skabe gru
ndlag for trivsel, sundhed, udvikling og læring og generelt udvikle fundamentet for et godt liv for alle børn og unge.

”For at udvikle stabilitet og robusthed på vores arbejdspladser, skal der nu skabes arbejdsro og sparekniven på området må lægges i skuffen,” indskærpes det i opfordringen.

Det påpeges tillige, at arbejdsmiljøet på centrets institutioner er under pres, og rigtig mange medarbejdere udtrykker en dårlig samvittighed over ikke at kunne slå til, fordi man ikke har tid til at løfte arbejdsopgaverne tilfredsstillende.

Underviserne og pædagogerne nævner, at man har omstruktureret, effektiviseret og tænkt positive tanker. Men de store strukturændringer og besparelser har givet en væsentligt større arbejdsmængde, et generelt tidspres i dagligdagen og en oplevelse af uklarhed i krav og rammer. Det er elementer, som alle bidrager til en forringelse af arbejdsglæden og kvaliteten i arbejdet.

Medarbejdere beskriver vuggestuearbejde som samlebåndsarbejde, medarbejdere er alene med børnehavegrupper på over 20 børn, og der er manglende vikardækning.  Ønsket om kursus og uddannelse kan ikke imødekommes på trods af ”kompetencefond” og/eller mulighed for rotation m.m.

Der er endvidere manglende tid til forberedelse af undervisningen på skoleområdet og manglende tid til teamsamarbejde og samarbejdet med andre faggrupper.

Samtidig er den enkelte medarbejders mulighed for at vælge eller ønske sin ferie indskrænket, og det er ikke muligt at vise nye SFO-børn tilrette i deres nye hverdag. Til disse beskrivelser skal lægges, at medarbejderne føler, at ledelseskompetencen er uklar.

Fra centerchef Arthur Corneliussen forelå et høringssvar til Økonomiudvalget, hvori det bl.a. hedder, at medarbejdersiden i Center for Unges CenterMED finder det yderst problematisk, at der foretages besparelser, idet der herved vil ske væsentlige indgreb i kvalitets- og serviceniveauet.

Tekst af Per Rye

 


Kommende arrangementer i Sæby og omegn

$
0
0

Vandmoelle_600x250SaebyAvis.dk har modtaget nedenstående arrangementskalender fra Sæby Turistbureau.
Kalenderen løber fra onsdag den 14. oktober og frem til lørdag den 31. oktober, og indeholder både nye og faste arrangementer.
Kender du til andre arrangementer der ikke er nævnt her, kan oplysningerne sendes til avisen på info@saebyavis.dk.
De vil herefter blive tilføjet kalenderen.

Fra mandag 12.  til og med lørdag 17. oktober
kl. 10.00-13.00: Hele ugen kan du komme på Sæby Bibliotek med et billede af dit sødeste kæledyr, der bliver hængt op på vores kæledyrs-fotowall. Du kan også deltage i quizzen” gæt et dyr. Gratis.

Onsdag 14. oktober
kl. 10.30-11.30: Børneyoga – kan du nå dine tæer? Og ved du hvad Yoga er? For børn i alderen 4-8 år på Sæby Bibliotek. Gratis.

kl. 13.30-14.30: ”Tons og Tummel” for alle byens førskolebørn i Østervrå Kulturhus. Gratis adgang – bare mød op. Arr. Gymnastikforeningen 77 Østervrå.

kl. 14.00: Banko i Manegen, Sæby Kulturhus. Arr. Sæby Pensionist & Efterlønsklub.

kl. 19.00: Lokalhistorisk Forening, Værestedet, Østkystvejen i Lyngså har åbent.

Torsdag 15. oktober
kl. 10:00-12:00: For børn – Hør hvordan du finder rav på stranden, og hvordan du bearbejder det. Derefter går vi til stranden og finder rav. Tilbage på værkstedet prøver du selv at slibe og lave dit eget smykke. Tilmelding til Ravsliberen senest dagen før kl. 17:00 på tlf: 98 44 55 27. Pris: 60 kr. Max 18 børn. Algade 12 A, Sæby.

kl. 10.30-11.30: Klap en slange – kom på Sæby Bibliotek og mød slangetæmmer Peter og hans mange slanger. Gratis.

kl. 13.30: Bjørn – Bjørn tasker besøger Aktivitetshuset på Sæby Ældrecenter.

kl. 14:00-16:00: Hør om hvordan man finder rav, samt sandfærdige historier om ravfund ved Sæby. Ravsliber Frants Kristensen viser rundt i ravmuseet og demonstrerer, hvordan man bearbejder rav til smykker. Der sluttes af med en tur til stranden for at finde rav. Husk tilmelding på tlf. 98 44 55 27. Senest dagen før kl. 17:00. Pris: 45,- kr. pr. person. Ravsliberen, Algade 12 A, Sæby.

kl. 14.00: Klap en slange – kom på Østervrå Bibliotek og mød slangetæmmer Peter og hans mange slanger. Gratis. Køb en Selfie med dig og en slange til kr. 25,-.

kl. 14.00-16.00: Glad musik og sang ved Lasse Nielsen fra Tylstrup i Musikhuset, Skolegade 6, Sæby. Arr. Hyggeklubben.

kl. 19.00: Stort familiebanko med fine gevinster i Østervrå Hallen. Plader: kr. 10,- pr. stk. Arr. Østervrå Seniorer m.fl.

kl. 20.00: Aftenmeditation i Sæby Kirke.

Fredag 16. oktober
kl. 17.30-23.30: Danseaften med spisning og Harmonikamusik i Østervrå Hallen. Arr. ØVI’s Venner.

Lørdag 17. oktober
kl. 10.00-13.00: Åbent Hus i ØVI Motionscenter i Østervrå Hallen. Mød Palle fra ”Rigtige Mænd” og Kristian fra Team Rynkeby. Gratis træning denne dag. Alle er velkomne.

Søndag 18. oktober
kl. 12:00-16:00: Æble og havtornedag. Se hvordan man laver æblemost og bruger havtorn i madlavning. Der er smagsprøver og du får et grundigt indblik i historien, om dyrkning og om deres specielle egenskaber. Pris: voksne 40 kr. Zenas-Pedersholt, Tryvej 201, 9352 Dybvad.

kl. 13.00-16.00: Gratis vinsmage-dag på Frank’s Restaurant, Havnen 12 i Sæby. Det foregår i samarbejde med vinspecialisten Danny Petersen fra Philipson Wine. Husk tilmelding på www.franks.dk

kl. 14.00-16.00: Underholdning ved Ældresagen i Aktivitetshuset på Sæby Ældrecenter. Entré kr. 25,-. Alle er velkommen. Arr. Ældresagen.

Mandag 19. oktober
kl. 10.00: ”Syng sammen formiddag” i Mariehuset i Sæby. Alle er velkommen, tag en ven/veninde med. Entré kr. 20,- inkl. kaffe

kl. 14.00: Sang og underholdning ved pensionisterne i Aktivitetshuset Sæby Ældrecenter.  Entré kr. 20,-. Alle er velkommen. Arr. Aktivitetshuset.

kl. 19.00: Sangeren og troubadouren Erik Grip giver koncert i Retfærdigheden, Algade 14, Sæby. Billetter til kr. 150,- bestilles på info@retfaerdigheden.dk

kl. 19.30: Indremissionær Preben Hansen fra Ålborg taler i Østervrå Missionshus, Vrængmosevej 7. Der er sang ved Per Jørgensen, Astrup.

Tirsdag 20. oktober
kl. 10.00: Hygge Banko i Aktivitetshuset Sæby Ældrecenter.  Plader kr. 5,- pr. stk. Alle er velkommen.

kl. 19.00: Per Stig Møller holder foredrag om ”Danmark i Europa” på Nordjyllands Idrætsefterskole Stidsholt. Billetter til kr. 80,- købes ved indgangen fra kl. 18.15.

kl. 19.30: Frimenighedspræst Brian Christensen fra Holstebro taler i Dybvad Missionshus, Idskovvej 7. Der er sang ved Taborkoret fra Ålborg.

Onsdag 21. oktober
kl. 10.00-10.30: På ”Dit eventyrlige bibliotek” i Sæby læses fortællinger med humor, mærkværdigheder, en smule mørke og en masse forunderlighed. Gratis.

kl. 14.00: Lysbilledforedrag i Manegen, Sæby Kulturhus. Detektiv Kjeld Poulsen fortæller og viser billeder og film fra sine 25 år som butiksdetektiv. Arr. Sæby Pensionist & Efterlønsklub.

kl. 14.00: Saltlandets Historiske Forening for Sæby og Omegn besøger Flade Kirke, Flade Kirkevej 1, Frederikshavn. Sognepræst Bruce Kent Steuer, vil vise og fortælle om Kirken. Entré kr. 50,-. inkl. kaffe på Restaurant Møllehuset. Tilmelding senest den 14.10 på tlf. 98 46 33 68.

kl. 16.00-17.30: På Sæby Bibliotek giver Frederikshavn Stadsarkiv dig indblik i, hvilke materialer de ligger inde med, som du kan bruge i din slægtsforskning. Gratis.

kl. 18.00: Efterårs Modeshow på Hotel Viking i Sæby. Der startes med en let anretning. Pris kr. 120,- betales senest 15.10 til Aktive Kvinder Sæby.

Torsdag 22. oktober
kl. 13.30: Bankospil og Amerikansk lotteri i Aktivitetshuset Sæby Ældrecenter. Alle er velkommen. Arr. Husets venner.

Torsdag 22. til og med torsdag 29. oktober
kl. 10.00-18.00: Som optakt til halloween har Sæby Bibliotek følekasser med klamme ting og sager. Gæt, hvad det er i kasserne og vind en ulækker og klam halloweenpakke.

Fredag 23. oktober
kl. 15.30-19.00: Halloween i Dybvad – deltag i en uhyggelig eftermiddag med græskarudskæring, skeletjagt, rædselskasser. Brandbilen kommer på besøg. Kom gerne udklædt! Arr. Dybvad Handelsstandsforening.

kl. 19.00: Vinsmagning i Værestedet, Østkystvejen, Lyngså. Billetter til kr. 150,- kan købes hos Joan Porsmose tlf. 23 49 25 94 senest den 14.10. Arr. Lyngså Borgerforening.

Lørdag 24. oktober
kl. 18.30: Koncert med Cæcilie Norby på Frank’s Restaurant, Havnen 12, Sæby. Først serveres Nordjyske Tapas lavet af lokale råvarer. Book billetter på www.franks.dk   

Søndag 25. oktober
kl. 13:00-17:00: Sulbæk, Solsbæk og Stenæs, tre fantastiske naturperler. Kom og hør, hvad havet igennem tiden har betydet. Vi spiser medbragte proviant, og styrker os på en Strandings Bjesk. Turledere: Naturvejleder Villy K. Hansen og museumsformidler Ane Bjerg Thomsen. Mødested: Strandhusevej ved P-pladsen. Se efter ugleskiltet. Strandhusevej, 9300 Sæby.

Tirsdag 27. oktober
kl. 10.00-10.30: På ”Dit eventyrlige bibliotek” i Sæby, læser børnebibliotekaren højt af det allerbedste trylleeventyr. Gratis.

kl. 15.00: Banko og evt. amerikansk lotteri med fine præmier i Værestedet, Østkystvejen, Lyngså. Dørene åbnes kl. 13. Arr. Seniortræf Lyngså.

kl. 19.30: Koncert i Sæby kirke med de to jazz-musikere Aaron Parks fra USA og danske Christian Vuust. Entré kr. 100,-.

Onsdag 28. oktober
kl. 14.00: Musik ved Lena Papa og Samuel Frederiksen i Manegen, Sæby Kulturhus. ”De bedste perler fra vort skatkammer”. Arr. Sæby Pensionist & Efterlønsklub.

Torsdag 29. oktober
kl. 14.00-16.00: Kresten Andersen fra Hjørring fortæller i Musikhuset, Skolegade 6, Sæby, om oldefar og gamle dage. Arr. Hyggeklubben.

kl. 17.00-20.00: Oktober-fest i Aktivitetshuset Sæby Ældrecenter.  Bruno Lundtofte underholder og der serveres smørrebrød, kaffe/kage. Billetter kr. 65,- købes i aktivitetshuset senest den 23.10. Arr. Husets venner.

kl. 19.00: Causeri om Voerså og omegn – Peter Laubek vender tilbage og fortæller historier fra vores egn i Lyngså kirkehus, Østkystvejen.

kl. 19.00: Mød øjeblikkets største danske kendisfænomen Linse Kessler i Manegen, Sæby Kulturhus. Hun fortæller om sin bog ”Linse – jeg gør hvad jeg vil”. Billetter til kr. 100,- bestilles på www.bibl.frederikshavn.dk

Fredag 30. oktober
kl. 10.00: Sæby Bibliotek  markerer det er 100 år siden det første biblioteksudlån åbnede for borgerne i Sæby. Der vil være forskellige aktiviteter for både børn og voksne.

kl. 16.00: I Fredagscaféen, Retfærdigheden, Algade 14, Sæby, vil medlem af Teknisk Udvalg Bahram Deghan, fortælle og lægge op til debat om fremtidens energikilder, socioøkonomi, klima, vækst og meget mere.

Lørdag 31. oktober
kl. 10.30-11.00: Alfons Åberg – nye historier Teatret Comedievognen, besøger Manegen, Sæby Kulturhus. Fra 3-8 år. Bestil billet på www.bibl.frederikshavn.dk til kr. 10,-.

kl. 18.00: Tyrolerfest i Syvstenhallen med Sæby Tyrolerorkester og DJ James. Entré kr. 200,- inkl. menu. Arr. Syvsten IF.

kl. 18.30: Koncert med Marie Frank på Frank’s Restaurant, Havnen 12, Sæby. Først serveres Nordjyske Tapas lavet af lokale råvarer. Book billetter på www.franks.dk

Åbningstider:

Kunsthåndværkere
Galleri 133: Frederikshavnsvej 133, Sæby. Bliv kunstner for en dag – besøg værkstedet og mal dit eget billede.  Alle materialer findes på stedet og alle kan være med, både børnefamilier, voksengrupper, klubber, personalegrupper, enkeltpersoner mm. Ring og aftal tid hos Billedkunstner Margit Rasmussen tlf. 27 38 95 66.

Glashuset: Gasværksvej40 b, Sæby. Arbejdende værksted med glaskunst. Åbent mandag, onsdag og fredag kl. 11-17 og lørdag kl. 11-13.

Ravsliberen: Algade 12 A, Sæby.  Arbejdende værksted og Ravmuseum. Åbent: onsdag-fredag kl. 11-17, lørdag kl. 11-13.

Gallerier
Galleri Lene Nürnberg: Algade 14, Sæby. Arbejdende værksted med kunsthåndværk. Åbent mandag-fredag kl. 11-16 og lørdag kl. 10.00-13.00. .

Galleri Mick: Algade 46 D, Sæby. Udstilling af fotokunst og eksempler fra Mick Andersons store portofolio og arkiv. Åbent mandag-fredag kl. 11-17.30, lørdag og søndag kl. 10-16.

Galleri Nordenvind: Algade 14, Sæby. Åbent kl. 12 -17 torsdag-søndag, eller efter aftale på 21 75 64 09Se mere på www.nordenvind.dk.

Museer
Katrins Dukkemuseum: Mølholtvej 104, Mølholt. Åbent efter aftale på tlf. 40 42 73 97.

Sæby Miniby: Solsbækvej 39, Sæby. Åbent mandag, tirsdag, onsdag, fredag kl. 08-12.  Entré: 20,- kr. voksne. Minibyen er en original model af Sæbys gamle bydel anno 1900 i forholdet 1:10. En oplevelse for hele familien. Guider til stede i hele åbningstiden. Gratis adgang for børn ifølge med voksne.

Sæby Museum: Algade 1-3.  Åbent: mandag-fredag kl. 11-15. På museet fortælles om middelalderen, turismens tidlige historie og Sæbys guldalderkunst. I uge 42 kan alle børn besøge aktivitetsrummet hvor de kan tegne, klippe, male våbenskjold, eller besøg fangehullet – hvis du tør!

Voergård Slot: Voergård6, Flauenskjold. Åbent lørdag og søndag kl. 11-16 til og med 18.10. I uge 42 åbent fra mandag den 12.10 – fredag den 16.10 kl. 13-16.

Aktiviteter
Aktivitetshuset, Sæby Ældrecenter: Linedance for begyndere hver mandag kl. 13.30-15.

Male/decoupage kursus hver mandag kl. 09-12. For pensionister og efterlønner. 

Banko i Mølholt Forsamlingshus: Hver mandag kl. 19.

Banko i Skjolds klubhus Sæby: Hver torsdag kl. 19.

Banko i Skæve Idrætsforenings klubhus: Hver onsdag kl. 19.30.

Banko i Understed forsamlingshus: Hver onsdag kl. 19.30.

Bibliotek – Sæby:Rådhuspladsen 1. Åbningstid med betjening: Mandag, tirsdag og torsdag kl. 10-17, fredag kl. 10-14 og lørdag kl. 10-13. Åbningstider selvbetjening: Åbent alle ugens dage kl. 07-21. Adgang til internet.

Bibliotek – Østervrå: Vrængmosevej 2 B. Åbent mandag kl. 14-17 og torsdag kl. 15-19.

Byhistorisk arkiv: Algade, Sæby. Åbent torsdage kl. 13-16.

Bowling for seniorer: Sæby Bowling, Ålborgvej 81 B, Sæby. Hver mandag kl. 13-14.30 og kl. 14.30-16. Og hver onsdag kl. 13-14.30. Arr. Sæby Senior Bowling.

Hotel Viking Aqua Spa & Wellness Resort: Sæby. Åbent alle dage kl. 09-19. Se alle arrangementer på www.hotelviking.dk

Hørby Lokalhistoriskforening: Nørregade 40, Hørby. Åbent onsdag i lige uger kl. 19-21.

Kroket: Dybvad Kroketklub,sportspladsen ved Dybvad Hallen. Hver torsdag kl. 13.00.

Kroket: Sæby Kroket hver tirsdag og fredag kl. 13.30 og mandag kl. 18.30 på IF Skjolds baner, Kjeldgårdsvej 25, Sæby.

Lokalhistorisk Forening i Voerså: Voerså Museum.  Åbent hver tirsdag kl. 19-22. Første gang den 22. 9.

Netcafé: Krystalgade 3, 1. sal (over Røde Kors butik). Hjælp til PC og Tablet. Hver tirsdag kl. 10-11.30. Arr. Røde Kors og Ældre Sagen.

Petanque: Bredgade – bag Østervrå Hallen. Hver mandag kl. 14 og torsdag kl. 18.30 ved Hørby Petanquebaner.  

Petanque: Hørby Petanque klub spiller hver tirsdag kl. 14 på Hørby petanquebane.

Stavgang i Sæby: Clasens Have, Algade 3, kl. 09.30-10.30 hver torsdag. Udstyr kan lånes. Alle er velkommen. Arr. Ældre Sagen.

Strikkecafé: Hver torsdagkl. 13.00 – 16.00: Her kan du komme og man samles til et par timer i strikketøjets tegn – Manegen, Sæby Kulturhus.

Sysselklubben: Skolegade 6, Sæby. Hver mandag kl. 14-16.

Sæby-Svømmebad & Wellness: Rådhusvej 3. Åbent: mandag, tirsdag, torsdag og fredag kl. 6-18, onsdag kl. 6-20, lørdag og søndag kl. 8-15. Se kalenderen på www.greenpool.dk/

Thorshøj lokalhistorie: Hjørringvej 222. Thorshøj. Åbent hver torsdag i ulige uger kl. 19-21.30. Den 22.10 vises film.  

Ørtoft klatrecenter: Ørtoftvej 101.Åbent hver torsdag kl. 19-21 kom og prøv om det er noget for dig. Alle er velkommen. Ved arrangement kontakt@oekc.dk aftal tid og pris.

Østervrå Lokalhistoriske Forening: Den gamle pedelbolig ved Torslev skole. Åbent mandag den 19.10 og 26.10 kl. 19-21.45.

Østervrå – Svømmehal: Åbningstider: Mandag kl. 19-21, tirsdag kl. 09-10 (forbeholdt voksne), onsdag kl. 18.30-20 og kl. 20-21 (forbeholdt voksne). Fredag kl. 18.30-20, lørdag kl. 08-09 (forbeholdt voksne) og kl. 14-15.30. Søndag kl. 08.30-11.

Øvrige
Krystalcaféen: Krystaltorvet, Sæby.  Åbent alle hverdage kl. 10-12 og 14-16 og lørdag kl. 10-12. Mødested for alle. Ældre Sagens og Sæby Handicapgruppens frivillige serverer kaffe.

Nellemanns Have: Langtvedvej, Sæby. Her findes Nordeuropas største samling af paradisæbletræer. Åbent alle dage. Der er legeplads, borde og bænke samt toilet i haven. Gratis entré.

Sæby Kirke: Strandgade. Åbent mandag – søndag kl. 09-16.

Sæby Turistbureau og Feriehusudlejning: Algade 14. Åbent mandag-fredag kl. 09.30-16 og lørdag kl. 10-13.  Vi sælger Sæby Handelsstandsforenings gavekort og andre gaveidéer. Adgang til gratis internet.

Husk indlevering af arrangementer skal ske senest fredag kl. 12 til amp@turisthusnord.dk – Sæby Turistbureau.           

 

Daginstitutionerne på Brolæggervej holdt Åbent Hus

$
0
0

Kattekillingehygge med Fri copyFredag inden efterårsferien blev der holdt Åbent Hus i daginstitutionerne på Brolæggervej nr. 2 og 4 i Sæby.

Arrangementet var et nyt tiltag, da den nye skolestruktur med rullende skolestart betyder, at børnene starter i skole 4 gange i løbet af et år, så derfor var der tid til at tænke nye tanker.

Derfor var alle, gamle som nye børn fra institutionerne, naboer, forældre og alle andre, som havde lysten til at opleve daginstitutionerne indefra inviteret til en kanon sjov og indholdsrig dag med masser af aktiviteter.

Der blev lavet pandekager af 16 liter dej og masser af kaffe, men Spring Team Sæby deltog desværre ikke som ellers annonceret, da vejret var for dårligt. I stedet havde institutionerne lavet et orienteringsløb for børnene, hvor de bl.a. skulle finde 10 forskellige slags blade, synge en sang og gætte noget om dyr.

Dagen sluttede med koncert med Peter og Stoffer.

Alt i alt en dejlig dag, som nok vil blive en ny tradition. Børnene hyggede sig, og forældre og andre besøgende fik set de skønne omgivelser, som daginstitutionerne på Brolæggervej ligger i. Arrangementet sluttede kl. 16.30.

Louis og Elias højt til to copy Kattekilling med Malthe og copy Børnekoncerten med Peter Laura med Gedekidene Børnekoncerten med Peter o copy

Der var blæst til action i Fritidscenteret

$
0
0

Fritidscenter hoppeland_600x250Det er ikke altid let at få tiden til at gå, hvis man er barn og uge 42 ikke forgår under fremmede himmelstrøg med pool og isbar lige om hjørnet.

Det har Sæby Fritidscenter derfor besluttet at råde bod på, ved for anden gang at forsøge sig med kæmpe hoppeland i den ene af hallerne.

Både mandag og i dag tirsdag har forlystelserne været godt besøgt, men specielt i dag har der været mange, fortæller “billetdamen” i hallen til SaebyAvis.dk

Når entre er betalt, kan der hoppes, ruches, bokses, rides og meget mere, til energien er opbrugt, og herefter kan der pustes ud ved de borde, der er opstillet langs væggen. Her er der forældrehygge og base for børnene, så der er styr på det hele.

Aktiviteten i Fritidscenteret er blevet i stand i samarbejde med HopHans, som levere forlystelser vidt omkring i det nordjyske, og som også hjælper Handelsstanden med børneaktiviteter om sommeren.

Rasmus Nielsen, som i disse dage er bænket i Fritidscenteret, fortæller til SaebyAvis.dk, at børnene er glade for de mange oppustelige aktiviteter i hallen, men der er dog altid et par favoritter, og det gælder også denne gang. “Western” forhindringsbanen og det store ruchetårn er bestemt dem som flest prøver igen og igen, men også rodeogris og boksebanen bliver testet af de mange børn, som er kommet afsted med deres forældre, bedsteforældre eller legekammerater.

Når kræfterne var opbrugt, blev der tanket slush-ice og pølsemix til den store guldmedalje, så som sidegevinst i hallen, blev der hurtigt lidt grillbars duft mens frituren kørte på overarbejde.

IMG_0305 copy IMG_0306 copy IMG_0326 copy IMG_0266 copy IMG_0229 copy IMG_0216 copy IMG_0220 copy Fritidscenter hoppelandIMG_0321 copyIMG_0316 copyIMG_0281 copyIMG_0288 copyIMG_0300 copyIMG_0243 copyIMG_0245 copy

Lokale fitness-”stjerner” på TV2Nord

$
0
0

Optagelser i cirklen (2)Torsdag den 15. oktober 2015 klokken 20.30 viser TV2Nord Salto en udgave af I form med Storm, som er optaget i LOOP Sæby tilbage i maj måned.

- Vi har glædet os meget til at vise, hvad LOOP Fitness er for noget. ‘I form med Storm’ har givet os en helt fantastisk mulighed for, at vise vores center og træningsfaciliteter frem for dem, som ikke kender LOOP Fitness og den træningsform vi tilbyder, fortæller daglig leder Lisa Farum Kristiansen.

LOOP Fitness bygger på et cirkeltræningskoncept, fortæller Lisa Farum Kristiansen videre. Det vil sige, at træningsmaskinerne er placeret i en cirkel. Når man kommer ned for at træne, starter man bare i cirklen, hvor der er plads og følger så rækkefølgen af de 16 maskiner hele vejen rundt i cirklen. For hver 45 sekunder lyder der et ‘ding’, og så skifter alle i cirklen videre til næste maskine. Vi anbefaler, at man tager to runder, så træningen altså varer i alt 24 min. På de 24 minutter er man trænet godt igennem og har trænet både kondition og styrke. Konceptet er med andre ord meget nemt at gå til og egner sig til alle aldersgrupper. Derfor har vi også et bredt publikum. Aldersmæssigt spænder vi fra 15 og helt op til 88 år. Så vi er et center, hvor der er plads til ALLE, siger Lisa med et smil.

- Rigtig mange af vores medlemmer har aldrig før sat deres ben i et motionscenter. Når de kommer her første gang, fortsætter Lisa Farum Kristiansen, kommer de til os, fordi de har hørt, at her er en afslappet stemning og plads til alle. Blandt andet har vi ikke nogen dresscode, ingen spejle og bedst af alt ingen kø ved maskinerne.

LOOP Fitness i Sæby har åbent alle dage kl. 5-22. Ca. halvdelen af tiden er centret bemandet, og i de ubemandede perioder får man adgang med en kode til døren.

Med udsendelsen i TV2Nord håber LOOP Fitness i Sæby, at lysten til at afprøve LOOP vil blive vækket hos rigtig mange.

- De som er interesserede er meget velkommen til at booke en gratis og uforpligtigende prøvetime hos LOOP Fitness i Sæby på tlf. 41 74 62 10, slutter Lisa Farum Kristiansen.

Lyd og film prøver inden o copy Fotograf og lydmand i dere copy Præsentation inden start a copy Lisa og Bo i gang med træn copy

Skolestier asfalteres…

$
0
0

IMG_2160Asfaltfirmaet Colas har travlt i Sæby i disse dage.

Firmaet er for Frederikshavn Kommune i fuld gang med at asfaltere en lang række skolestier, som får et helt nyt lag asfalt, så de bliver rigtig lækre at gå og cykle på, når eleverne skal i skole efter efterårsferien.

Forleden fik hele stien ved fra Sæby Skole og frem til Nordens Allé en grundig behandling, og onsdag har Colas’ vejarbejdersjak haft travlt med at asfaltere stier omkring Hattemagervej og Hjulmagervej i den sydlige del af Sæby. Flere stier i dette område får lagt asfalt i de kommende dage, og asfaltarbejder René Struntze oplyser til Sæby Avis, at skolestier andre steder i Sæby står får tur i de kommende dage.

Arbejdet gøres grundigt med afraspning, tjæring og asfaltering, inden en vejtromle til sidst jævner fuldstændig ud.

Tekst og fotos af Per Rye

IMG_2165 IMG_2166 IMG_2168 IMG_2158

 

 

Viewing all 11161 articles
Browse latest View live