Quantcast
Channel: Bekendtgørelser – SaebyAvis.dk – lokale nyheder fra Sæby
Viewing all 11164 articles
Browse latest View live

Tid til at søge Skolemælkslegat…

$
0
0

Skoleboern_600x250Hvis klassen gerne vil på lejrtur, på bondegårdsbesøg eller noget helt tredje, så er der penge at hente. 100.000 kr. bliver udloddet til landets skoleklasser gennem Skolemælkslegatet, som har ansøgningsfrist 15. september 2014.

Det er nu, ansøgningen skal skrives i landets skoleklasser. Den 15. september er sidste frist for at søge Skolemælkslegatet, som Mejeriernes Skolemælksordning står bag. Her bliver der to gange om året uddelt 100.000 kr. til aktiviteter, der styrker fællesskabet i klassen.

”Tit mangler der penge i klassen til at komme på en udflugt, holde fællesspisning, besøge en bondegård eller noget helt andet. Her kan Skolemælkslegatet være en kærkommen håndsrækning. Vores eneste krav er, at pengene skal gå til at styrke fællesskabet i klassen eller sundheden i bred forstand,” forklarer Jan Hermansen, som er leder af Mejeriernes Skolemælksordning.

Klasserne, der søger, kan maksimalt få 5.000 kr. pr. klasse. I komiteen for Skolemælkslegatet sidder repræsentanter fra Mejeriernes Skolemælksordning, en elevrepræsentant, en folkeskolelærer og en skoleleder. De heldige klasser offentliggøres på www.edutainmenthuset.dk den 24. oktober.

Skolemælkslegatet blev søsat oven på den store lockout i skolen. Mælken blev drukket hjemme i en periode frem for i skolen, og 5.000 forældre valgte at lade mælkepengene for perioden gå ind i det nye legat, som Mejeriernes Skolemælksordning tog initiativ til. Mejeriernes Skolemælksordning ’fylder op’, så der kan udloddes 200.000 kr. om året – også efter at forældrenes tilskud slipper op.

Læs mere om Skolemælkslegatet på edutainmenthuset.dk, hvor der også er andre spændende aktiviteter for landets skoleklasser.


Erhvervsservice skal endnu et gear op

$
0
0

Frederikshavn_kommune_600x250Efter sidste års tigerspring med 32 pladser frem falder Frederikshavn Kommune 21 pladser tilbage i Dansk Industris undersøgelse af kommunernes erhvervsforhold. Den erhvervsrettede indsats er allerede sat et gear op, og nu skal der trædes på speederen.

Dansk Industri har i dag offentliggjort deres undersøgelse af kommunernes erhvervsklima, hvor DI’s medlemsvirksomheder vurderer, hvordan de oplever erhvervsservicen på en række parametre i landets kommuner. De deltagende virksomheder giver Frederikshavn Kommune en samlet score, der rækker til en 60. plads, og dermed falder kommunen 21 pladser tilbage i forhold til sidste års placering på 39. pladsen.

Borgmester Birgit S. Hansen er ikke overrasket over tilbagegangen efter sidste års store spring op på listen. Den kommunale økonomiske situation har været afgørende for industriens vurdering, og det tager borgmesteren til efterretning:

- Vi lever af erhvervslivet, og vi skal lytte, når de fortæller os, hvad vi kan gøre bedre. Jeg har sat mig i spidsen for den økonomiske genopretning, som både industrien, borgerne og kommunens medarbejdere mærker. Det er svært, men det er også nødvendigt. Der er dog også positive tal i undersøgelsen, hvor vi på indikatorer som sagsbehandling, fysisk planlægning og infrastruktur er rykket op i top 30, udtaler borgmesteren og fortsætter:

- Jeg nedsatte i foråret en tværpolitisk ad hoc arbejdsgruppe med fokus på erhverv, arbejdskraft og bosætning for at for at fremme erhvervslivets muligheder for udvikling og vækst, og vi har noteret os DI’s anerkendelse af vores satsning på det maritime erhverv bl.a. ved havneudvidelserne i Frederikshavn og Skagen. Det er vigtigt at holde fast i strategien, og når vi gør det, kommer vi også stærkt igen. Det er rigtigt, at vi er udfordret på adgang til kvalificeret arbejdskraft på sigt. Det ved industrien, og det ved vi, og begge parter har givet hinanden håndslag på at tage fat om det.

Virksomhedernes vurdering af kommunens information og dialog med virksomhederne er faldet fra en 19. til en 53. plads, men med kommunens nye erhvervsstrategi forventer borgmesteren, at billedet vender.

- Med DI’s anbefalinger har vi et værktøj til at sætte ind der, hvor vi ikke præsterer godt nok. Med vores nye erhvervsservicestrategi har vi lagt den rigtige linje, for det skal være nemt og bekvemt at etablere og drive virksomhed i Frederikshavn Kommune. I efteråret lancerer vi ’Virksomheder får særbehandling’, som konkret betyder én indgang for virksomheder, de 150 største virksomheder har hver en direkte kontakt til ledelsen i kommunen, borgmesteren besøger nye virksomheder, der etableres en taskforce på topniveau med borgmesteren i spidsen og et korps af nøglemedarbejdere, der har særligt ansvar for og kompetencer i erhvervssager.

Karl Erik Slynge, formand for Frederikshavn Erhvervsråd, ser resultatet af erhvervsklimaundersøgelsen som et udtryk for, at der skal arbejdes endnu mere målrettet med at tilpasse kommunens erhvervsservice til erhvervslivets behov:

- Det store spring 32 pladser frem sidste år var en klar indikator på, at rammerne for at drive virksomhed i kommunen er blevet betydeligt bedre. Den nye undersøgelse peger på nogle parametre, hvor der er plads til forbedringer. Dem skal vi sammen i gang med at se på, så vi også på de områder bliver en attraktiv erhvervskommune, lyder det fra Karl Erik Slynge.

Kommunen arbejder tæt sammen med de lokale arbejdsmarkeds-, uddannelses- og erhvervsaktører om at imødekomme erhvervslivets udfordringer, og det samarbejde er nøglen til god erhvervsservice, mener erhvervsdirektør i Erhvervshus Nord Niels Christensen:

- Det er gennem nære samarbejdsrelationer, vi kan få ting til at ske i Frederikshavn Kommune. Det virker, når vi sætter retningen sammen og gennem konkrete initiativer gør noget for at fremme virksomhedernes muligheder for at skabe økonomisk vækst og nye arbejdspladser. Kommunen har lagt den rigtige strategi for udviklingen af erhvervsservicen, nu skal vi bare blive dygtige til at få den ud og leve, så vil vi også se en effekt af det arbejde, siger Niels Christensen.

Dansk Industri kommer med flere anbefalinger til forbedringer af kommunens erhvervsforhold. Anbefalinger, som er helt i tråd med de indsatser, kommunen allerede har iværksat, siger kommunaldirektør Mikael Jentsch:

- Konkurrenceudsættelse er en af de indikatorer, hvor vi har en lav score. En del af forklaringen er, at kommunens udbudspolitik stiller krav om sociale klausuler.

- Vi har god erfaring med at udbyde mellemstore entrepriser i omvendt licitation, hvor vi definerer rammen på forhånd. Vores ejendomscenter konkurrenceudsætter alle anlægsopgaver gennem udbud, og vi forventer at udbyde mindre håndværksydelser her i efteråret, hvor vi inviterer branchen til dialogmøde, fortæller Mikael Jentsch.

- På planområdet arbejder vi med koordineret sagsbehandling i de sager, der involverer flere myndigheder. Når vores miljøfolk er på miljøtilsyn, bruger de tablets, som gør tilsynet mere effektivt og hurtigere. I forbindelse med vores miljøtilsyn taler vi med virksomheden om eventuelle fremtidsplaner for udvidelse, omlægning, uddannelse etc. og stiller gerne kompetencer til rådighed., udtaler Mikael Jentsch.

Kommunaldirektøren hæfter sig ved, at virksomhedernes overordnede vurdering af erhvervsvenligheden ikke afviger meget fra sidste år, hvor vurderingen lå på ca. 3,6 point mod 3,4 point i år.

- Det er naturligt, at industrien reagerer på kommunens økonomiske udfordringer, men jeg bider samtidig mærke i, at mere end 65 % af virksomhederne sikkert/helt sikkert vil anbefale andre virksomheder at etablere sig i kommunen. Omtrent 50 % af virksomhederne synes sikkert/helt sikkert, at kommunen arbejder aktivt for at blive en bedre erhvervskommune, slutter Mikael Jentsch.

Fakta
DI’s Erhvervsklimaundersøgelse er baseret på svar fra de 82 lokale virksomheder, der har deltaget. De 82 virksomheder dækker 3.875 arbejdspladser, hvilket svarer til 21,5 % af de private arbejdspladser i Frederikshavn Kommune.

Læs mere om DI’s Erhvervsklima 2014 på www.di.dk

International Rotary dag – Sæby Rotary Klub

$
0
0

Torvet sommer2013_600x250Lørdag den 6. september fra kl. 11 – 13 træffes Sæby Rotary Klub på Torvet i Sæby. Klubbens medlemmer vil fortælle om Rotary, og om hvad Rotary står for.

Rotary som humanitær organisation og en af verdens største har 6 fokusområder.

Fred- og konfliktforebyggelse, sygdomsforebyggelse og -behandling, Vand og sanitet, Mødres og børns helbred og sundhed, Grundlæggende uddannelse og bekæmpelse af analfabetisme samt Økonomisk og samfundsmæssig udvikling støttes alle af Rotary.

Rotary´s flagskib er ungdomsudveksling. Ca. 200 danskere udveksles hvert år med samme antal unge fra oversøiske lande.

Rotary er verdensomspændende, og har i Danmark ca. 11.000 medlemmer fordelt på 280 klubber.

Kom og mød Rotary og oplev hvad Rotary er.

 

 

”Kirsebærrets Dag” fejret med manér…

$
0
0

IMG_6940_600x250I Voerså var byens flagallé oppe lørdag 30. august på grund af cykelløb, koncert med Sæby Musikkorps og fejring af Kirsebærrets Dag.

Straks efter koncerten var slut, tog kirsebærfolkene over, og her kunne der både købes, byttes og smages på alskins kirsebærprodukter – produkter der fælles for alle var fremstillet, hvor kirsebær indgik som en af ingredienserne. Her kan nævnes pandekager, lagkage, flødeboller, chokolade, sirup, vin, likør, muffins, saft, marmelade og syltetøj samt en hel masse mere.

Flittig handel i boderne
I boderne blev der handlet flittigt, og Mitzi Hansen er efterhånden ved at være en hel institution i byen. Hvis hun ikke er kendt som person og stavgangskvinde, så er hun i hvert fald kendt for sine hjemmelavede flødeboller og sit hjemmelavede chokolade – alt sammen fremstillet på kirsebær. Til dagen havde hun haft travlt med at fremstille 170 flødeboller og 11 pakker chokolade. Hold nu godt fast. I løbet af 4½ minut havde hun udsolgt – joh, du læste rigtigt.

Selvfølgelig er Mitzi Hansen da glad for, at publikum kan lide hendes produkter, men man skal bestemt heller ikke tro, det er en guldmine, hun har fundet. For det første gør hun det for fornøjelsens skyld, og for det næste, elsker hun at deltage i byens foreningsliv, som Kirsebærlauget jo er en stor del af. Derfor har hun fundet på denne niche.

Dem der ikke fik smagt Mitzi Hansens flødeboller denne gang får en chance igen søndag 14. september, hvor hun stiller op på loppemarkedet i Voerså Missionshus fra 10 – 16.

Et godt råd – mød op tidligt, hvis du vil smage flødebollerne!

Kirsebærtræerne vokser
I efteråret 2011 blev der i Voerså plantet 200 kirsebærtræer i private haver, og det er dem, sammen med dem der allerede er der i forvejen, der nu giver udbytte. Træerne er efterhånden omkring 6 år gamle, og de næste mange år, vil udbyttet bare vokse.

Det er netop det Kirsebærlauget håber på, så endnu flere kan møde op og deltage i Kirsebærrets Dag.

Flaget stryges
Voerså Kirsebærlaug hejste laugets flag, på den gamle krogrund 1. maj. Flaget vil nu blive taget ned, da kirsebærsæsonen er omme, og gemt væk til 1. maj 2015, hvor det igen går til tops.

Voerså Kirsebærlaug har i øvrigt haft held med at markedsføre Voerså som ”Kirsebærrets By”.

IMG_6934_600x400 IMG_6936_600x400 IMG_6933_600x400 IMG_6939_600x400 IMG_6932_600x400

Georgine/Dahlia Udstilling –Åben Have

$
0
0

OLYMPUS DIGITAL CAMERAMirna og Leif Kristensen, Hyldevej 5 i Hørby holder Georgine/Dahlia Udstilling – Åben Have – lørdag den 6. og søndag den 7. september kl. 10-17.

Blomster venner mødes og laver dekorationer, buketter, opsatser, mm. og håber på rigtig mange besøg, det vil være en oplagt mulighed for at møde andre med samme interesse og udveksle erfaring både godt og skidt.

Entre 20,-.

Kaffe/The og kage kan købes, eller selv medbringes.

Mexicansk lotteri med fine gevinster.

 

Som nogle sikkert har opdaget, lukkede Sanne C lørdag

$
0
0

IMG_0199_600x250Men det var kun for at lave om, og i morgen torsdag den 4. september er der stor åbningsfest hos Sanne C. De har knoklet og de knokler stadig her onsdag aften, for at blive færdig til torsdag kl. 9.00, og Sanne siger, at de når det.

Butikken har fået et løft fra øverst til nederst, og der er kommet en del nye mærker til. Ikke mindst har de valgt at få børnetøj fra Girl Power, Kids Up, Little Pieces og LP Boys på hylderne. Så nu er der tøj til ungerne på hylderne fra str. 3 år til 16 år.

”Vi glæder os rigtig meget til at se, hvad kunderne syntes om vores nye udvalg”, siger Sanne. Green Comfort har også sneget sig ind hos Sanne C, og her er der kommet de nyeste modeller af støvler til børnene, så de kan gå vinteren i møde med varme og ikke mindst tørre fødder. Sanne C lover dog, at det også kan lade sig gøre at bestille støvler hjem til voksne. Allerede i oktober måned har Rikke, sælger på Green Comfort, lovet at kigge forbi til et kundeevent, hvor hun vil fortælle lidt om hvorfor Green Comfort er så fantastisk fodtøj.

Only Play har også sneget sig ind i butikken. En fantastisk kollektion med fede styles og fantastiske farver.

”Hen over sommeren startede Annika Baastrup som elev hos os, det bliver helt fantastisk”, siger Sanne C, som har arbejdet en del sammen med sin mand for at nå det hele i butikken. ”Vi er også i gang med at få lavet en ny webshop, så det er også vildt spændende. Så der sker en masse hos os, og vi arbejder hele tiden på at udvikle os”, slutter Sanne og arbejder videre. Hun råber dog efter mig! ”HUSK vi har åbent til kl. 21.00 i morgen aften”.

IMG_0204_400x600 IMG_0209_400x600 IMG_0210_600x400 IMG_0199_600x400 IMG_0207_600x400

 

Lokalhistorisk i Lyngså fejrer jubilæum…

$
0
0

IMG_6950 Ole Christensen_600x25010 år er gået, siden Lokalhistorisk Forening for Lyngså og omegn blev stiftet på Kulturhuset Værestedet. Det er da også på Værestedet, jubilæet skal fejres lørdag 13. september fra 10 – 16.

Formand John Vognsen åbner jubilæet, og der serveres en forfriskning. Herefter vil Einar Frederiksen, der var med til at starte foreningen, fortælle om oprettelsen og arbejdet gennem den 10 årige periode.

”Ravfruen” fra Sæby, Doris Christensen, der i øvrigt er indfødt Lyngsåbo, og gift med ravsliberen Frants Christensen, vil hele dagen være til stede på Værestedet og fremvise ravsmykker, der er fremstillet i Lyngså eller af Lyngså-boere.

Lokalhistorisk Forening holder til på Værestedet og har egne lokaler til arkiverne. Arkivet er selvfølgelig åbent hele dagen, og arkivar Ole Christensen har sørget for, at der også kan ses en udstilling med ravsmykker og brugsgenstande med rav fremstillet af brødrene på Snedkergården Niels og Peter Christensen. En violin, som Peter Christensen har bygget, vil også blive udstillet. I udstillingen vises også ravsmykker, som er fremstillet af Grethe og Harald Pedersen, der i øvrigt er forældre til ”Ravfruen”.

Hvem var brødrene Christensen
Brødrene ejede Snedkergården, som de havde overtaget efter deres forældre. Især Peter var noget af et unikum. Ud over at beskæftige sig med rav, var han også en udmærket og dygtig violinbygger. Den anden bror, Niels, tog sig mest af gårdens drift, men fremstillede også i mindre grad ravsmykker.

Sidst i 1940-erne solgte brødrene Snedkergården og købte et hus længere mod nord ad Østkystvejen, men dog stadig i Lyngså. Til Snedkergården hørte en lod jord på Engvej, som brødrene beholdt ved afhændelsen af gården. På jordlodden fandtes et lille hus, som blev udnyttet i mindre grad.

Peter Christensen døde allerede som 54 årig, og efterlod en stor samling af violiner og ravsmykker samt forskelligt værktøj, der for er stor part var fremstillet af ham selv. Alt dette blev opbevaret, af den efterladte bror Niels, indtil det mange år senere blev overladt til Sæby Museum.

Arrangement i fællesskab
Arrangør er Lokalhistorisk Forening, men arrangementet afholdes i samarbejde med Værestedets andre brugere, der omfatter Lyngså Borgerforening, Børneklubben Vildbasserne, Dagplejerne i Lyngså-området og naturligvis Kulturhuset Værestedet.

Skulle arrangementet vise sig at give overskud, vil det tilgå Værestedet, hvor pengene vil blive brugt på forbedring af toiletforholdene og opvarmning i lokalerne.

Alle er velkomne, og der er fri entré og parkering hele dagen.

IMG_ 16953 Ravsliber IMG_ 16951Niels Christense IMG_ 16952 Peter Christens

Udnyt boliglån med historisk lav fast rente

$
0
0

Sparv1_600x250Flere tusinde boligejere har nu mulighed for at opnå besparelser ved at omlægge til det 30-årige fastforrentede realkreditlån fra Totalkredit med den historisk lave rente på 2,5 pct. Sparekassen Vendsyssel, Sæby opfordrer alle med et realkreditlån med en rente på 4 pct. eller derover samt boligejere med rentetilpasningslån til at overveje fordelene ved en lav, fast rente de næste 30 år.

Det er nu blevet muligt for danske boligejere at optage 30-årige fastforrentede realkreditlån fra Totalkredit med en rente på historisk lave 2,5 pct. Den rekordlave rentesats på et lån med fast rente betyder, at der kan være besparelser at hente for boligejere med fastforrentede lån på 4 pct. eller derover. Hos Sparekassen Vendsyssel, Sæby opfordrer man derfor kunder med fastforrentede lån til at undersøge fordelene ved at omlægge lånet.

”Det er historisk, at boligejerne nu har mulighed for at finansiere boligen med et 30-årigt lån på blot 2,5 pct. – noget, som man anså for usandsynligt for få år siden. Med lånet fra Totalkredit er det lige nu særdeles attraktivt, hvis man står og skal låne til en ny bolig. Samtidig kan der også være markante besparelser i vente for mange boligejere, hvis de omlægger deres fastforrentede lån med en højere rente til det nye lån,” siger Lars Stoffersen, boligrådgiver i Sparekassen Vendsyssel, Sæby.

Fast rente under F1-gennemsnit
Den faste rente på 2,5 pct. udfordrer tilmed det historiske gennemsnit på det etårige rentetilpasningslån. Derfor er det også oplagt for boligejere med rentetilpasningslån at overveje skiftet til det mere sikre fastforrentede lån. Dermed udnyttes det rekordlave renteniveau lige nu til at sikre sig en lav rente i hele lånets løbetid og få en rigtig god formuebeskyttelse med mulighed for at skære noget af restgælden, når renten stiger igen.

”Den faste rente på 2,5 pct. giver en sikring mod stigende renter i fremtiden, og lige nu er den faste rente konkurrencedygtig med det historiske gennemsnit på F1-renten. Så der er virkelig mange fordele lige nu ved at omlægge, som er værd at overveje, hvad enten man har et rentetilpasningslån eller et lån med fast rente. Så derfor opfordrer vi til, at man går ned og får kigget på mulighederne og ser, om og hvor meget man vil kunne spare ved en omlægning,” siger Lars Stoffersen.

Det nye 2,5 pct. lån kan være attraktivt for dig, hvis:

  • Du er førstegangskøber.
  • Du har et fastforrentet lån med en rente på 4 pct. eller mere og en restgæld på over 500.000 kr.
  • Du har et lån med variabel rente og fremover ønsker at undgå eventuelle ubehagelige rentestigninger. Den faste rente lige nu på 2,5 pct. er faktisk lavere end den gennemsnitlige F1-rente, der lyder på 3,16 pct., regnet ud fra januarterminerne siden åbningen i 1997.

 


Zjoos inviterer til skønhedsevent…

$
0
0

Zjoos_600x250Så sæt x i kalenderen og book den 10. september sammen med en af de eftertragtede pladser. Vær med til en inspirerende aften med modeshow og se tøj fra M.A.P.P., SOAKED BY LUXERY, PEPPERCORN samt alle Zjoos’ skønne efterårssko og støvler. Pigerne fra Beaute Pacifique vil lave hudanalyse denne aften, og Matas har nogle gode tilbud fra sammen firma. Billetpris 60 kr. incl. vin og tapas fra Ostefruen samt lidt sødt fra Torvets kaffe og chokolade. Der er denne aften 20 % på forretningernes sko, tøj og tasker.

På vej fra København til Skagen på cykel

$
0
0

600x250_cykel100 gæster besøgte onsdag og torsdag Sæby. Det er syv vestegns kommuner på Sjælland, regionen hovedstaden og Glostrup Sygehus, der gennem et år har planlagt en cykeltur fra København til Skagen for brugere af psykiatrien.

De ankom til Sæby Fritidscenter onsdag, hvor de overnattende til torsdag. Og turen gik fra morgenstunden videre mod Skagen.

I Sæby spiste borgmester Birgit Hansen og Steffen Nørgård fra Spar Nord Fonden morgenmad med gæsterne, hvorefter alle tog cykelhjelmen på inklusiv Birgit Hansen og Steffen Nørgård, og turen gik mod Pitt stop i Frederikshavn.

Spar Nord Fonden er en af hovedsponsorerne på turen, og formålet med turen er at opleve styrket velvære ved motion og frisk luft.

Frederikshavn Kommunes idrætskonsulent og lokale brugere af psykiatrien deltog også i cykelløbet i dag.

I talen til gæsterne bød borgmesteren velkommen og takkede dem for at dele deres tur og oplevelse med folk i Nordjylland. “Vi bliver inspireret af gæster som jer til at lave lignende initiativer for brugere af psykiatrien”.

I Frederikshavn Kommune findes i forvejen motions tilbuddene “Mob din krop” og “Frisk i naturen” som tilbud til brugere af socialpsykiatrien.

IMG_2644 IMG_2651 IMG_2671 IMG_2727 IMG_2690 IMG_2739 IMG_2747 IMG_2773 IMG_2777

Infoaften hos BeneFiT Sæby…

$
0
0

600x250 BenefitBeneFiT Sæby har indledt samarbejde med Triatlet og cykeltræner for Aalborg Triathlon Klub, Henrik Bengaard Nielsen, der færdiggør sin uddannelse som Fysioterapeut til nytår. Henrik har en masse erfaring med træning af cykelryttere på alle niveauer, og har desuden i egenskab af triatlet prøvet det meste på egen krop.

Henrik vil på denne infoaften fortælle, hvordan man enkelt kan optimere sin træning, så man kommer til at cykle hurtigere og bruger sin træningstid mest effektivt. Endvidere vil Henrik komme ind på hvilke test, der kan være relevante at lave og ikke mindst, hvorfor det er spændende for alle cykelryttere at blive testet.

Vil du optimere din cykeltræning? Og vide hvorfor det kan være relevant at få lavet en cykeltest?

Så inviterer BeneFiT til informationsaften med Henrik Bengaard Nielsen, onsdag den 10. september kl. 19,00 – 20.30 for alle cykelentusiaster.

Henrik vil denne aften fortælle om følgende emner:

  • Hvilke test kan være relevante for en cykelrytter, og hvad indeholder disse test?
  • Hvorfor er det relevant at reteste?
  • Hvordan skal jeg træne mest hensigtsmæssigt ift. puls, træningszoner og aerob/anaerob træning?
  • Hvor meget og hvad skal man spise ifm. træning?

Sted: Gymnastiksalen i BeneFiTs nye lokaler i det gamle Posthus.

Denne aften er arrangeret i samarbejde med Sæby Motions Cykel Club.

Alle er velkomne til denne gratis aften, hvor det er muligt at stille spørgsmål til triatleten eller en fysioterapeut samt møde flere andre cykelinteresserede.

 

Dans for alle over 20 år…

$
0
0

folkedansMotionen og livsglæden er in nu, derfor glæder Sæby Folkedanser Forening sig til at kunne byde alle hjertelig velkommen til folkedans på Torvet i Sæby.
Husk man kan ikke være sur, når man danser. Det er en sport, som kan dyrkes sammen som par eller kom uden partner. Du kan dyrke motion sammen med andre og måske finde sammen i et nyt netværk. De laver et hold for nybegyndere, for at gennemgå nogle af de trin, som skal bruges til forskellige danse i løbet af aftenen. Kom og prøv de 2 første gange gratis fra sæsonstart.

Der er også mulighed for at prøve at danse på Sæby Torv den 6. september om formiddagen. Der gives en forsmag på hvad folkedans er for alle over 20 år.

Mød op første gang den 16. september og få lært at danse de forskellige trin i folkedans, og det er desuden en meget billig motionsform.  Samtidig kan man som par have en fælles motion – det er ikke så dårligt – når fællesskabet kan dyrkes i socialt samvær. I har måske fået masser af tid til at nyde friheden sammen, så brug noget af den gode tid sammen, mens man har det gode helbred. Man danser i sit almindelige tøj, det kræver slet ikke dragt for at danse folkedans til deres øve aftener og festaftener.

Danseaftenerne foregår på Sæbygårdskolen med instruktør Vita Ugilt. Der danses til levende musik harmonika og violin, Bjarne Jensen leverer spillemandsmusikken. Har du ingen dansepartner, så kom bare alene, men ring gerne i forvejen til kontaktperson Vita Ugilt, så der evt. kan findes en løsning.

Din livsglæde kommer til udtryk, når du bevæger dig til de forskellige trin og variati­oner i folkedansen. Man skal bruge benene og holde hovedet koldt, mens der tænkes på de forskellige trin og variationer i dan­sen. Der er altid en hyggelig stemning, der er stor hjælpsomhed, og der er en meget positiv holdning til de nye deltagere. Det giver motion på en god og sjov måde, samtidig med at der forbrændes masser af kalorier – og så er det hyggeligt at være sammen til en aktivitet og med masser af hyggelige mennesker. At bevæge sig sammen til musik og lære de bestemte regler, der får dansen til at glide, det giver en enorm livsglæde.

 

Lions Club Jydske Aas og Dybvad Kro afholder jazzaften

$
0
0

kanonEt nyt samarbejde mellem Lions Club Jydske Aas og Dybvad Kro ser dagens lys, idet klubben og kromand Kim Nielsen har besluttet at starte jazz på kroen.

Det nye samarbejde løber af stablen onsdag den 24. september kl. 18.00–23.00.
Et virkelig godt jazzband fra Aalborg, faktisk Nordjyllands første i følge bandets egen hjemmeside, East Harbour Jazzband, kommer og spiller glad traditionel jazz.

Kromanden har lovet at sørge for en lækker buffet, ligesom tilmelding skal ske til kroen på tlf. 7070 7079 eller tlf. 5132 5101 senest lørdag den 20. september.

Der kan ikke købes billetter ved indgangen, så husk at få bestilt billetter hurtigst muligt.

Sådan en aften koster kun 250 kr.

Udvalg besøger Sundhedshus i Sæby

$
0
0

Sundhedshuset6Sundhedsudvalget i Frederikshavn Kommune afholder den 9. september sit næste møde i det nye Sundhedshus i Sæby.

Ved samme lejlighed viser områdeleder for Sundhed og Sygepleje, Birgitte Kvist, udvalgets medlemmer rundt i Sundhedshuset.

Udvalget består af formand Anders Broholm (V), Irene Hjortshøj (A), Brian Kjær (A), Kenneth Bergen (A), Kristina Frandsen (V), Flemming Rasmussen (O) samt Jytte Høyrup (V).

 

 

Teknisk udvalg ser på skoleveje…

$
0
0

600x250 Politi0Når Teknisk Udvalg mødes næste gang den 8. september, vil et par af punkterne på dagsordenen vedrøre sikring af skolevejene rundt om i kommunen i forbindelse med den nye skolestruktur, (såfremt denne vedtages i den foreliggende udgave), hvor en række skoleelever forventes at få nye skoleveje, når næste skoleår starter i august 2015.

Der er derfor lavet en analyse af, hvilke behov den nye skolestruktur giver for trafikregulerende tiltag, som vil kunne sikre skolevejene. Frederikshavn Kommune har jf. færdselsloven sammen med politi og vejmyndigheder en forpligtelse til at træffe foranstaltninger til at beskytte børnene mod farerne fra den kørende færdsel på deres vej til og fra skolen inden for eget skoledistrikt.

Teknisk Udvalg har igangsat en større skolevejsanalyse. I den forbindelse er der godkendt en række principper for analysen. F.eks. kan børn i 0.-1. klasse færdes max. 2,5 km ad boligveje og stier samt ad lokalveje og trafikveje med fortov, og børnene i denne aldersgruppe, må alene krydse lokalveje og trafikveje i niveaufri passage. Dog må der ske passager af veje, hvis der er skolepatrulje. I modsatte ende af skalaen må børn i 7.-10. klasse færdes på og krydse alle veje.

Ved en gennemgang i den kommunale forvaltning af de nye distrikter, er der peget på Strandby Skole,

Frydenstrandsskolen, Nordstjerneskolen, Sæby Skole og Sæbygaardskolen, hvor der kan opstå nye behov i form af anlæg eller andet for at sikre skolevejene for eleverne.

I Sæby er der en række udfordringer i forhold til at sikre skolevejene på tværs af byen. De nævnte steder er direkte følger af den skolestruktur: krydsning af Sønder Ringvej, rundkørslen Sønder Ringvej/Toldbodvej, samt krydsning af Aalborgvej. Skolevejsanalysen, som snart forventes afsluttet for Sæby by, vil desuden pege på yderligere behov for at sikre skolevejene inden for de nuværende skoledistrikter.

Udover de nævnte skoler sker der ændringer for elever fra bl.a. Stensnæsskolen i Voerså. Udskolingseleverne fra Stensnæsskolen er kørselsberettigede (mere end 7 km), og der er derfor ikke lavet forslag til at sikre skolevejen ind mod Sæbygaardskolen.

I Skagen er der ligeledes forskellige udfordringer vedr. sikring af skolevejene. Trafiksikkerhedsudvalget gennemgik på sit seneste møde den 28. maj i år de anbefalede skoleveje for Skagen Skole, og udvalget anbefaler Teknisk Udvalg at godkende skolevejsanalysen.

Med i overvejelserne er tillige, at skolevejsanalyserne er vigtige i forbindelse med, at de enkelte skoler får lavet en trafikpolitik. Ved at stille krav om at skolerne får lavet en trafikpolitik, sikres det, at skolerne gentænker og tager stilling til f. eks. den obligatoriske færdselsundervisning og morgentrafikken ved skolen.

Tekst af Per Rye


Sandra afholder fagprøve hos Click i Sæby

$
0
0

Sandra_600x250Sandra Hornshøj Buus er i mesterlære hos Click Foto i Sæby, hvor hun er ved at uddanne sig til salgsassistent med speciale i foto.

Hun er nu kommet så langt i sin uddannelse, at hun er startet på opgaven til sin fagprøve.

Hun har valgt portrætfotografering som hovedopgave, og kommer derfor til at køre nogle super gode tilbud i den kommende tid.

Der vil i alt blive offentliggjort 4 kampagner med 4 forskellige temaer, som hver især vare én uge.

Sandra skød i mandags den første kampagne i gang, som lød på newborn fotografering (børn 4-12 dage gl.).

Denne kampagne udløber søndag d. 7. sep. 2014 kl. 23:59, hvor alle bestillinger og reservationer i forbindelse dermed skal være betalt, da de ellers ikke er gældende.

De resterende kampagner vil være på følgende datoer:

- Mandag d. 8. sep. 2014 til søndag d. 14. sep. 2014

- Mandag d. 15. sep. 2014 til søndag d. 21. sep. 2014

- Mandag d. 22. sep. 2014 til søndag d. 28. sep. 2014

Temaerne på resterende kampagner afsløres dog ikke endnu.

For at gøre det mest fair for alle, har Sandra valgt, at kunder der ønsker at benytte tilbuddet, men måske eks. ikke har født endnu, skal kunne reservere en tid, når blot der forudbetales inden kampagnens slut.

Kom ind til en hyggelig fotografering og hjælp Sandra med at lave en god opgave.

Se mere om kampagnerne på butikkens Facebookside:

https://www.facebook.com/pages/Click-S%C3%A6by/147992108717014?ref=hl

Eller kontakt butikken for at høre nærmere på:

Tlf. 98 46 42 16

Email: click.dk@gmail.com

Elektronisk sundhedspanel…

$
0
0

byraadet_logo_600x250Byrådet godkendte for et år siden Sundhedsudvalgets beslutning om at nedlægge det gamle sundhedsråd og erstatte det med et sundhedspanel bestående af repræsentanter fra det gamle sundhedsråd, men uden politiske repræsentanter.

Det besluttedes endvidere, at sundhedspanelet skulle suppleres af et elektronisk sundhedspanel for at give kommunens borgere mulighed for at tage stilling til aktuelle temaer inden for Socialudvalgets politiske område.

Center for Sundhed og Ældre planlægger at lancere Det Elektroniske Sundhedspanel i begyndelsen af oktober i år. Man efterspørger i den forbindelse Sundhedsudvalgets forslag til sundhedsrelaterede emner til panelets første spørgeskemaundersøgelse. Center for Sundhed og Ældre foreslår, at undersøgelsen tager udgangspunkt i et aktuelt lokalpolitisk emne som f.eks. frivilligt socialt arbejde. Undersøgelsen vil primært ske i form at online-spørgeskemaer på www.frederikshavn.dk

De fælles pejlemærker er samskabelse, relationer, fællesskab, klare rammer samt synlighed.

Man håber fra kommunal side bl.a. at få belyst, om kommunen bør hjælpe med at organisere frivilligheden og i givet fald hvordan. Man vil også gerne have belyst, om kommunen gør nok for at etablere et godt samarbejde med de frivillige og omvendt. Kan de frivillige hjælpe ældre, ensomme samt socialt udsatte borgere med at få et socialt netværk?

Socialt netværk?
Sagen er til behandling på Socialudvalgets næste møde den 9. september. Her indstiller direktøren for Sundhed og Ældre, at udvalget godkender forslaget til spørgsmål eller kommer med alternativer, før udkastet i sin helhed tages til orientering.

 

Tekst af Per Rye

 

 

Ny butikskæde afløser tidligere kæder i Danmark

$
0
0

600x250_SuberBestSuperBest og Eurospar forsvinder og kommer fremover til at hedde Meny.

Dagrofa, har besluttet at lancere et nyt butikskoncept, men det ser ikke ud til, at det betyder lavere priser. Dagrofa ejer i forvejen Kiwi, Min Købmand, Kæderne Spar og Letkøb, men hvilke butikker der skal hedde hvad, og hvilke der skal hedde Menu er stadig uvist.

Meny er ikke en discountforretning, men skal konkurrerer med de andre store kæder bl.a. Kvickly, SuperBrugsen og Føtex.

”Barren for, hvad et supermarked kan og skal tilbyde kunderne, skal hæves. Derfor forsvinder Superbest og Eurospar og bliver erstattet af en ny norsk kæde, der får navnet Meny”, siger Dagrofas koncernchef, Per Thau, i en pressemeddelelse.

”Hvis ikke butikker har en stærk forankring i lokalområdet eller er unikke på anden vis, så står de i dag over for et valg: Enten udvikler de sig til moderne fødevarebutikker eller til discountbutikker. I dagens marked findes der ikke en konkurrencedygtig position i midten”, siger han.

Meny-kæden etableres i samarbejde med de selvstændige købmænd, der i dag ejer en del af SuperBest- og EUROSPAR-butikkerne rundt om i landet, og navnet stammer fra en supermarkedskæde, som Dagrofas største ejer, Norgesgruppen, har succes med i hjemlandet.

Kiwi kædens 104 butikker annoncerede sidst i august med, at man fjerner momsen på frugt og grønt på hylderne.

Præcis hvor mange butikker, der kommer i de enkelte Dagrofa-kæder fremover, afhænger af en dialog mellem de involverede købmænd og Dagrofa.

Hos SuperBest på Stygge Krumpensvej i Sæby siger Købmand Claus Karlsen, at han er meget, meget positiv, og ser mange nye og spændende tiltag i tiden frem.

Efterlysning:Har du set papegøjen?

$
0
0

Papegoeje_600x250En rødhalet, grå Jaco papegøje er fløjet hjemmefra. Den har været væk i to dage, og er her kl. 10.50 set på Svalereden Camping og Hytteby. Her har den opholdt sig i et stykke tid, da den gerne er, hvor der er mennesker.

Tommy Pedersen, som ejer fuglen fortæller, at han åbenbart ikke har fået lukket døren til volieret ordentlig, og så er papegøjen fløjet. Det er en han, og magen sidder nu tilbage derhjemme og venter på ham. Tommy har haft fuglene i 10 år, og siger de fløjter og snakker meget, og han tror, han kan kalde den til sig, hvis du skulle se den sidde i et træ et eller andet sted, sikkert omkring Svalereden.

Man kan kontakte Tommy Pedersen på tlf. 2125 6660 – og ring hellere en gang for meget end en gang for lidt.

Kampagne: Rene hænder redder liv

$
0
0

GlitterBug_UV-LysAfslørerBUge 38 er national hygiejneuge, og Region Nordjylland sætter spot på håndhygiejne, som er en alvorlig kilde til infektioner. Med budskabet ”rene hænder redder liv”, vil regionen ikke kun motivere sygehuspersonale, men også patienter og pårørende til at danne fælles front mod spredningen af infektioner på sygehusene.

God håndhygiejne er den bedst dokumenterede metode til at forebygge smittespredning, og da både personale, patienter og pårørende kan sprede smitte fra den ene patient til den anden, er det vigtigt, at være meget opmærksom på håndhygiejne.

- Rene hænder kan redde liv, så vi vil gøre rene hænder til en selvfølge, for det kræver en fælles indsats, hvis vi for alvor skal stoppe smittespredningen, siger Per Sabro Nielsen, cheflæge på Sygehus Vendsyssel i Region Nordjylland.

Håndhygiejnekampagnen blev sparket i gang internt den 3. september på Sygehus Vendsyssel og den 4. september på Aalborg Universitetshospital for hygiejnekontaktpersoner fra regionens sygehuse.

- Vi vil gerne have vores frontfigurer ude på afdelingerne til at gå forrest og formidle budskabet om vigtigheden af god håndhygiejne i kampen mod infektioner på sygehusene, siger Per Sabro Nielsen.

Sammenhængende indsats

Også politisk er der fuld opbakning til håndhygiejnekampagnen, hvor regionsrådet med formand Ulla Astman i spidsen sidste år satte penge af i budgettet til kampagnen, for at reducere antallet af infektioner på sygehusene.

- Det hænger rigtig godt sammen med, at de nordjyske sygehuse er ved at indarbejde principperne fra det nationale projekt Patientsikkert Sygehus, som Sygehus Thy-Mors deltog i med flotte resultater. Her er et af målene en forbedret håndhygiejne, siger Ulla Astman.

Hun bakkes op af Asta Skaksen, som er formand for regionsrådets rådgivende udvalg for Kvalitet og Patientsikkerhed.

- Det er vigtigt, at kampagnen kommer rundt på alle regionens sygehuse. Der skal skabes bred opmærksomhed om at give håndhygiejnen et løft – både hos personale, patienter og pårørende, så vi opfordrer alle til at være med, siger Asta Skaksen.

Specialkonstrueret hygiejnevogn med UV-lys

Hygiejnekontaktpersonerne bliver klædt på til hygiejneugen bla. med foredrag fra Statens Serum Institut og undervisning i at bruge såkaldte GlitterBugs, hvor uv-belysning kan afsløre, om man har vasket sine hænder godt nok. Et populært redskab som hygiejnekontaktpersonerne kan bruge i det fremtidige arbejde på de enkelte afsnit.

Under selve hygiejneugen i uge 38 vil en specialkonstrueret hygiejnevogn bemandet med hygiejneeksperter og uv-lys komme rundt på sygehusafdelinger i regionen for at sætte fokus på korrekt håndhygiejne og generel oplysning.

Viewing all 11164 articles
Browse latest View live